vízilabda

2018.04.03. 21:30

Negyedik lett az AVUS a pólóskarneválon

Az Újpesti VSE nyerte a gyermekcsapatok számára rendezett Húsvéti Vízilabda Karnevált. Az Aligátor Vízilabda Utánpótlás Sportegyesület (AVUS) negyedik lett.

Pum András

A már az OB I-es felnőttcsapatban is bemutatkozott Ekler Zsombor vezére volt a szombathelyi együttesnek Fotó: Unger Tamás

A dr. Vincze Balázs által szervezett háromnapos utánpótlás-viadalon nyolc magyar – 2003. január 1. után született játékosokból álló – gyermekegyüttes szállt vízbe. Az AVUS medencéjét kettéválasztották, így a két négyes csoport találkozóit párhuzamosan rendezhették. A Gortva Zoltán vezette AVUS az A csoportban a Békéscsabát 10-2-re, a Sopront 17-4-re verte, míg az Újpesti VSE-től 10-5-re kikapott. Innentől egyenes kieséses rendszerben folytatódtak a küzdelmek. A szombathelyiek 6 ponttal a második helyen végeztek csoportjukban, a másik ág másodikjával – a Kecskeméttel – csaptak össze. A vasiak 10-7-re nyertek, így az elődöntőbe jutottak. Ott azonban a BVSC megállt parancsolt nekik, a fővárosiak 12-4-re győztek. Az AVUS a harmadik helyért vívott találkozón a Szolnoktól nagy csatában 7-6-ra kikapott, tehát a negyedik helyen zárta a viadalt. A tornát az Újpesti VSE nyerte, miután a döntőben 13-12-re verte a BVSC-t.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában