országos döntő

2018.04.05. 09:00

Sakk-diákolimpia – Két arany, két ezüst

Két arany és két ezüst a Vas megyei sakkozók éremtermése az egyéni – amatőr és értékszámos – diákolimpia országos döntőjében.

Horváth Erika

Az egyéni versenyek vasi érmesei (balról): Rátkai Bálint, Rátkai Miklós, Pethő Botond, Borhy Marcell Fotó: Rátkai Imre

Miskolc volt a házigazdája a sakk-diákolimpia egyéni országos döntőjének, az amatőr és értékszámos versenyen is hat-hat korosztályban, kilencfordulós svájci rendszerben küzdöttek meg a megyei finálé legjobbjai a dobogós helyekért. Összesen 545-en ültek asztalhoz, Vas megyét 23-an képviselték.

Az amatőr kategóriában az V. korcsoportos fiúk voltak a legeredményesebbek; Pethő Botond, a celldömölki Berzsenyi gimnázium diákja 7 ponttal szerezte meg az aranyérmet, a szombathelyi Brenner gimnáziumból Rátkai Bálint 6,5 ponttal ezüstérmes lett. A II. korcsoportban – szintén a Brenner iskolából – Rátkai Miklós nyakába került ezüstérem, 8 pontot gyűjtött, veretlen maradt, hét győzelme mellett két döntetlenje volt.

Az értékszámosok közül a szombathelyi Zrínyi iskola sakkozója, Borhy Marcell diák-olimpiai bajnoki címet szerzett 8 ponttal a III. korcsoport 47 fős mezőnyében (ez volt a legnépesebb csoport) – hét győzelem és két döntetlen volt a mérlege. A négy dobogós helyen kívül további értékes helyezéseket értek el a vasiak.

Az egyéni versenyek vasi érmesei (balról): Rátkai Bálint, Rátkai Miklós, Pethő Botond, Borhy Marcell Fotó: Rátkai Imre

A jobb vasi helyezések. Amatőr, I. korcsoport, fiú: 6. Librecz Lénárd (Szentgotthárd) 5 pont. II. kcs., fiú: 2. Rátkai Miklós (Brenner) 8. III. kcs., lány: 6. Varga Gréta (Bolyai) 5. V. kcs., fiú: 1. Pethő Botond (Berzsenyi) 7, 2. Rátkai Bálint (Brenner) 6,5. Értékszámos, II. kcs., lány: 8. Vilics Hanna (Brenner) 4. III. kcs., fiú: 1. Borhy Marcell (Zrínyi) 8. IV. kcs., lány: 4. Gömböcz Zsófia (Nádasdy, Sárvár) 6. VI. kcs., fiú: 5. Czupor Attila (Bolyai) 6. Lány: 4. Rátkai Marianna (Premontrei) 5,5.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában