amerikai foci

2018.04.02. 19:52

Tovább menetel az újonc Crushers

Fölényes győzelemmel folytatta szereplését a divízió I-es amerikaifutball-bajnokságban az újonc Szombathely Crushers – a Miskolc Renegades távozott kiütéses, 42-0-s vereséggel a vasi megyeszékhelyről.

Tóth Gábor

Bökfi Kornél (labdával) remek játékkal vette ki a részét a győzelemből Fotó: Unger Tamás

Szezonnyitás

A Szombathely Crushers a Budapest Cowbells II. elleni – csepregi – 12-0-ás győzelemmel nyitotta a 2018-as szezont. Első szombathelyi bajnokiján a stabil középcsapatnak számító Miskolc Renegades gárdáját fogadta.

Szombathely Crushers–Miskolc Renegades 42-0 (6-0, 14-0, 0-0, 22-0). – Szombathely, városligeti pálya, 150 néző, divízió I-es amerikaifutball-mérkőzés.

Nagy lendülettel estek egymásnak a felek, de alapvetően a hazaiak diktálták a tempót. És Horváth Balázs két mezőnygóljával 6-0-s előnyre tettek szert az első negyedben. Ekkor még keményen tartotta magát az ellenfél. A folytatásban aztán beindult a szombathelyiek támadójátéka is. A lelkes közönség – többek között – Baranyai Bence és Tatár István révén egy-egy touchdown-nak (TD) is tapsolhatott. És sikerült a két jutalomrúgás is. A védelem pedig jó szokásához híven ismét nullán tartotta ellenfelét. Így nagyon úgy tűnt, hogy a mérkőzés egy félidő alatt eldőlt (20-0). Fordulás után ugyan valamelyest rendezte sorait a miskolci alakulat, de az csak arra volt elegendő, hogy nem nőtt a különbség a felek között. Az utolsó negyedben aztán már örömjátékkal szórakoztatta közönségét a Crushers – nagyon elfáradt az egyébként szűk kerettel dolgozó vendég, ekkor már nem volt egy súlycsoportban a két csapat. Sorra jöttek a szombathelyi rohamok, Bökfi Kornél, Tatár István és Lóránt Máté is TD-t ért el, sőt utóbbi egy kétpontos kísérletnél is eredményesen dolgozott. Két sikeres jutalomrúgás tette teljessé a hazai sikert. Fölényesen, a vártnál sokkal könnyebben verte ellenfelét a Crushers, és újoncként is folytatja menetelését a divízió I-ben.

Bökfi Kornél (labdával) remek játékkal vette ki a részét a győzelemből Fotó: Unger Tamás

– Nehezebb mérkőzésre számítottunk, örülünk, hogy ilyen szép játékkal, ilyen remek eredménnyel sikerült kiszolgálni szép számú szurkolótáborunkat – fogalmazott a Szombathely Crushers alelnöke, egyben játékosa, Gerencsér Milán. – Ezúttal a védelem mellett a támadósor is kitett magáért, továbbá szervezettek voltunk, és több jó egyéni teljesítményt vonultattunk fel. A játék minden elemében az amúgy jó erőt képviselő ellenfelünk fölé nőttünk – jó úton járunk!

A Szombathely Crushers a következő játéknapon, szombaton a Budapest Titans vendégeként lép pályára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában