bronz

2018.06.12. 21:25

Bende Bence ismét dobogós

A junior párbajtőrözők második előválogatóján is bronzérmet szerzett a Szombathelyi Vívóakadémia versenyzője, Bende Bence.

Horváth Erika

Bende Bence válogatottságra hajt Fotó: Vívóakadémia

A fiúk 99 fős mezőnyében Bende Bence csoportjában négy győzelemmel és egy

5–4-es vereséggel zárt. A táblára kiemeltként került, a 32 közé jutásért vívott először, Liptayt (Honvéd)

15–9-re, majd a győri Galántait

15–13-ra verte. A nyolcaddöntőben a felnőtt Eb-csapatban is helyet kapó vasasos Bányai Zsombort is legyőzte (15-9), aztán visszavágott a csoportkörben elszenvedett vereségért Régelynek (Vasas, 15–9). Ez már biztos dobogót jelentett. Az elődöntőben viszont Nagy Dáviddal már csak az első harmadig tudott lépést tartani Bence (5–5), végül 15–7-re nyert a Vasas vívója. Patócs Zsolt tanítványa pedig a második előválogatón is bronzérmes lett, a ranglistán negyedik helyen áll.

Bende Bence válogatottságra hajt Fotó: Vívóakadémia

A lányoknál 75-en léptek pástra. Szabó Viktória a körben négy győzelemmel, két vereséggel „melegített”. A táblán Tóthmátyás Zsófiát (Vasas) 15–4-re, a debreceni Boros Bertát kiélezett asszóban

15–14-re verte, akárcsak a nyolc közé jutásért a vasasos Wetzker Laurát. A négy közé kerülésért a kadet Európa-bajnok Muhari Eszter (Honvéd) ellen 18 másodperccel a vége előtt még 7–8-ra állt Viki, siettetnie kellett az egyenlítést, – nem jött be. 13–9-es vereség lett a vége és nyolcadik hely. Szabó Viki jelenleg ötödik a ranglistán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában