RSD Open

2018.06.19. 19:52

Körmendi kenus sikerek a Dunán

Sikerrel szerepeltek az utánpótlás kenusok a dunavarsányi RSD Open kajak-kenu versenyen. A körmendi szakosztály versenyzői egy arany-, három ezüst- és egy bronzérmet szereztek.

Tóth Judit

Tóth-Erdei Virág (fehérben) és Herczeg Laura – előbbi C1-ben 2000 méteren első, utóbbi második lett Fotó: Nagy Gina

 

Tóth-Erdei Virág (fehérben) és Herczeg Laura – előbbi C1-ben 2000
méteren első, utóbbi második lett Fotó: Nagy Gina

A Bereki Bárkás Egylet Egyesület kajak-kenu szakosztálya részt vett a Dunavarsányi Olimpiai Központnál rendezett RSD Open utánpótlás kajak-kenu versenyen. A megmérettetésre 22 egyesület nevezett, közte az ország topklubjai is, a szervező házigazda immár harmadik éve a dunavarsányi Merkapt-Mekler László ITSE volt. A versenyen 450 sportoló mérte össze tudását kajak-kenu szakágban, 2000 méteres távon, illetve a legkisebbek, törpe futamban 500 méteren. A körmendi kajak-kenu szakosztály edzői, Varga Gábor István és Király Ferenc tizenegy versenyzőt indítottak a dunai versenyen, közülük a legtöbben első megmérettetésükön szerepeltek. Tóth-Erdei Virág (U17-18) női kenuban aranyérmet szerzett, Herczeg Laura pedig ezüstöt. PC2 kategóriában Varga Flóra és Walter Alexander második helyen futott be, a Neubauer Napsugár és Tóth-Erdei Máté páros pedig a harmadikon. A törpe futamban (U8-9) Neubauer Jázmin és Varga Zétény a második helyen zártak. A körmendi szakosztály további pontszerzői: Molnár Ákos (U16-C1), Laposa Gergő (U14-C1) és Bakó Dominik (U10-12-MC1).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában