NIEPOLOMICE

2018.06.28. 20:44

Négy szombathelyi tőrvívó lépett pástra

A Szombathelyi Vívóakadémia mind a négy veterán vívója éremmel tért haza a IV. lengyel grand prix-ről.

Horváth Erika

A sikeres csapat. Babós Csaba, Péntek Tamás, dr. Szabó András, Málics Róbert Fotó: Szombathelyi Vívóakadémia

A Krakkó melletti Niepolomicében rendezett Puchar-Zubrów IV. lengyel grand prix az utolsó válogatóverseny volt az októberi, olaszországi szenior-világbajnokságra készülő vívók számára. Négy szombathelyi tőrvívó is pástra lépett a rangos, nyílt versenyen. A +60 évesek kategóriájában a selejtező körök után Péntek Tamás hét győzelemmel került fel az egyenes kieséses táblára, így az első helyről várhatta a folytatást. Aztán nagy fölénnyel, magabiztosan múlta felül további két lengyel riválisát is (10-0, 10- 4), ezzel megszerezte a végső győzelmet.

A sikeres csapat. Babós Csaba, Péntek Tamás, dr. Szabó András, Málics Róbert Fotó: Szombathelyi Vívóakadémia

A +50-es korcsoportban a csoportküzdelmek során Málics Róbert és dr. Szabó András hét-hét, Babós Csaba hat győzelmet gyűjtött be – az egyenes kieséses táblán ők kerültek az első három kiemelt helyre. A folytatásban a legjobb négyesbe már csak egy hazai versenyző tudta beverekedni magát. Az egyik elődöntőben dr. Szabó 10-5- re verte Babóst, a másikban Málics 10-6-ra nyert a lengyel ellen. A fi náléban: Málics–Szabó 10-6. A kiélezett bronzmeccsen Babós 10-9-re győzött, így a dobogó mindhárom fokán magyarok álltak. Első helyével Péntek Tamás megerősítette helyét a vb-csapatban, míg a +50-eseknél Málics Róbert vívta ki a részvételi jogot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában