A televízió előtt a vasi sportolók

2018.06.24. 08:00

Siklér Kinga spanyol-, Hajmási András angol-, Vörös Csaba horvátdrukker a vb-n

Javában zajlik az oroszországi labdarúgó-világbajnokság. Megyénk sportolói természetesen, ha csak tehetik, a képernyő előtt ülnek.

Pum András

Németh Márió, a Szombathelyi Swietelsky-Haladás NB I-es labdarúgócsatának támadója, ha teheti, a képernyő előtt izgulja végig az oroszországi labdarúgó- világbajnokság mérkőzéseit. A zöld-fehérek saját nevelésű játékosának Cristiano Ronaldo a kedvence, ezért portugál aranyéremnek örülne. Lionel Messiért viszont nem rajong, ezért örült a horvátok Argentína ellen aratott 3-0-s diadalának

Napi három mérkőzés:

a televízió jóvoltából a futballról szólnak ezek a napok. Vajh van olyan a földkerekségen, aki ne tudná: ezekben a napokban, hetekben zajlik az oroszországi labdarúgó-világbajnokság? Természetesen megyénk sportolói, sportvezetői is a képernyő előtt ülnek.

- Megmondom őszintén, a négy évvel ezelőtti világbajnokság jobban tetszett – mondta Németh Márió, a Szombathelyi Swietelsky-Haladás NB I-es labdarúgócsapatának támadója. – Az oroszországi világbajnokságon nagyon nagy hangsúlyt fektetnek a védekezésre a csapatok, ezért is kevés gól esik. Például a minap játszották a Spanyolország- Irán összecsapást, ahol normál esetben a hispánoknak simán nyerniük kellett volna, ehelyett vért izzadva, nagy nehezen 1-0-ra győztek az ellen az iráni gárda ellen, ahonnan egyetlen játékost sem tudnék mondani. Négy esztendővel ezelőtt sokkal látványosabb meccsek voltak, kombinatív futballt láthattunk a csapatoktól. No de bízzunk benne, hogy a folytatásban összekapják magukat a csapatok. Persze így is akadtak jó kis meccsek, például a Portugália-Spanyolország (3-3) és a Horvátország-Argentína (3-0) mérkőzés nekem nagyon tetszett. Nem szeretem Lionel Messit – Cristiano Ronaldo a kedvenc futballistám -, ezért nagyon drukkoltam a horvátoknak, örülök, hogy a vb eddigi legjobb meccsén nyertek. Korábban Olaszországnak és Ghánának szorítottam a világbajnokságokon, de mivel most egyik csapat sem kvalifikálta magát, így a braziloknak drukkolok. Hogy az olaszok mellett miért Ghána volt másik favoritom? A ghánai Essien az egyik nagy kedvencem, ezért drukkolok nekik. Visszatérve a mostani világbajnokságra: eddig nyújtott teljesítményük alapján a horvátok akár az aranyérmet is megszerezhetik. De Brazília is odaérhet akár. Viszont a németekben és a spanyolokban nem érzem azt az erőt, amely a világbajnoki címig repítené őket. Legjobban – már csak Ronaldo miatt – egy portugál-horvát finálénak örülnék. Igyekszem nyomon követni a meccseket, de mivel napi kétszer edzünk, ez nem könnyű. A kettő órakor kezdődő meccset az öltözőben nézzük, az ötórás első félidejét szintén, az estit pedig valamilyen kiülős helyen figyelem.

Hajmási András és az esti meccsek

Németh Márió, a Szombathelyi Swietelsky-Haladás NB I-es labdarúgócsatának
támadója, ha teheti, a képernyő előtt izgulja végig az oroszországi labdarúgó-
világbajnokság mérkőzéseit. A zöld-fehérek saját nevelésű játékosának Cristiano
Ronaldo a kedvence, ezért portugál aranyéremnek örülne. Lionel Messiért viszont
nem rajong, ezért örült a horvátok Argentína ellen aratott 3-0-s diadalának

Az ob I-ben szereplő Aligátor Vízilabda Utánpótlás Sportegyesület (AVUS) fiatal, saját nevelésű vízilabdázója, Hajmási András elsősorban az esti meccseket izgulja végig. A 20 éves pólós szerint lehetetlen megjósolni, ki nyeri a világbajnokságot.

Az OB I-es Aligátorok saját nevelésű vízilabdázója, Hajmási András szerint bárki megverhet bárkit Fotó: Unger Tamás / Vas Népe

- A vb eddigi része számomra valamelyest csalódás, kevés a sokgólos meccs – mondta Hajmási András. – Ennek egyik oka lehet, hogy még a világbajnokság elején járnak a csapatok. Úgyhogy érdekes a torna, szerintem a hangsúly a folytatásban is elsősorban a védekezésen lesz. Kimondottan egyik csapatnak sem szurkolok, az angolok azért szimpatikusak, mert a Liverpool a kedvenc klubcsapatom – egyébként mindegy, ki játszik, a jó futball híve vagyok. Messze még a végjáték, az eddigi meccsek alapján – néhány csapat kivételével – bárki megverhet bárkit. Éppen ezért nehéz megtippelni, mely együttes lehet a végső befutó, ha egyet kellene mondanom, akkor Brazíliára tippelnék. Napi három találkozót nem nézek meg, de az este nyolcas meccseknél mindig a televízió előtt ülök. A családdal vagy barátokkal együtt követem a mérkőzéseket.

Siklér Kinga

Siklér Kinga Andrés Iniesta miatt a spanyol válogatottért szorít Fotó: Nagy Jácint / VN

A Haladás-Viktória támadóját, Siklér Kingát nem zavarja, hogy eddig kevés gól esett. A válogatottban is bemutatkozott csatár Spanyolországért szorít.

- Eddig tetszik a torna, sok jó csapatot és izgalmas, kiélezett meccseket láthatunk – vélekedett Siklér Kinga. – Viszonylag kevés gól esett eddig, aminek egyik fő oka, hogy a csapatok remekül megszervezték védekezésüket, és kiválóan semlegesítik az ellenfél csatárait. Jómagam Spanyolországnak szurkolok, már csak kedvenc futballistám, Andrés Iniesta miatt is. De szimpatikusak a brazilok, az argentinok is. Ami a videobírót illeti, szerintem hasznos találmány. Már korábban is láthattuk, gyakran hibáznak a játékvezetők. Elég, ha klubszinten a Barcelonára gondolok, a katalánok kárára sokat tévednek. Hogy ki nyeri a világbajnokságot? Nehéz, most még szinte megválaszolhatatlan kérdés. Az elődöntőbe Brazília, Spanyolország, Portugália, Argentína (ha Messiék összeszedik magukat) kerülhet, legalábbis nekik van a legnagyobb sanszuk. Biztos lesznek meglepetéscsapatok is, egyelőre Izlandot és Mexikót mindenképpen közéjük sorolom. Mexikóról szerintem senki sem gondolta, hogy legyőzheti Németországot, miként Izland pontszerzése Argentína ellen is bravúr volt. Mexikó lehet az a meglepetéscsapat, amely a legtovább eljut. Az esti mérkőzéseket mindig megnézem, s ha tehetem, az öt órakor kezdődőeket is. Gyakran édes-apámmal együtt izgulom végig a meccseket, de előfordul, hogy a barátaimmal közösen nézem.

Vörös Csaba

Vörös Csaba a horvát válogatottnak drukkol Fotó: Unger Tamás / Vas Népe

A Haladás NB I-es labdarúgócsapatának egykori legendás középhátvédje, a zöld-fehérek technikai vezetője, Vörös Csaba a horvátokért szorít.

- Elégedett vagyok a mérkőzésekkel, de az meglepett, hogy több váratlan eredmény született – mondta Vörös Csaba. – Ennek egyik oka, hogy a nagy csapatokban szereplő játékosok idény közben óriási terhelést kaptak, nem is fizikailag, hanem mentálisan fáradtak el. Másrészt a kiscsapatok a nagyok ellen mindig felszívják magukat, s remekül, szinte hiba nélkül védekeznek. Jómagam – már csak a földrajzi elhelyezkedése miatt is – a horvátoknak drukkolok, Modricék akár a döntőig is eljuthatnak. Az aranyéremre még a brazilokat, a spanyolokat és a németeket is esélyesnek tartom. Annyi meccset nézek meg, amennyit tudok, de mivel a Haladásnak napi két edzése van, így ez befolyásolja a programot. A stadionban a meccsek alatt megy a tévé, ha tehetem, mindig belepillantok. Az esti találkozókat pedig otthon, a családdal együtt mindig végignézem.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában