Király Kupa

2018.06.27. 19:57

Vereség Ausztriában – A Haladás kihagyta a helyzeteit az Admira Wacker ellen

Második felkészülési meccsén a Haladás 1-0-ra kikapott az Admira Wackertől. A vasiak jövő szombaton részt vesznek a Király Kupán.

Pum András

Balról: Hipp, Pinte, Király, Vörös, Németh a Király Kupa sajtótájékoztatóján Fotó: Unger Tamás/ VN

Flyeralarm Admira Wacker-Szombathelyi Swietelsky-Haladás 1-0 (1-0). – Mödling, 150 néző, felkészülési labdarúgó-mérkőzés, vezette: Kijas.

Balról: Hipp, Pinte, Király, Vörös, Németh a Király Kupa sajtótájékoztatóján Fotó: Unger Tamás/ VN

Haladás: Rózsa – Schimmer, Grumics, Tamás, Németh Milán – Kovalovszki – Medgyes, Petró, Németh Márió, Halmosi – Funsho. II. félidő: Gyurján – Habovda, Kolcák, Bolla, Bosnjak – Jagodics – Medgyes, Jancsó, Petró, Rácz – Funsho. Edző: Michal Hipp. A Haladásban Király Gábor pihenőt kapott, Michael Rabusic, Mészáros Karol, Pinte Patrik, Kovács Lóránt, Tóth Máté pedig sérülés miatt hiányzott. Az új szerzemény, Priskin Tamás a lelátóról fi – gyelte társait, a 63-szoros válogatott csatár csütörtökön csatlakozik a vasiakhoz. A kezdeti kiegyenlített játékot követően a 8. percben Halmosi bal oldali beadását Funsho lőtte a kapu mellé. A 12. percben Starkl ugrott ki a jobb oldalon, majd 12 méterről a bal sarokba lőtt (1-0). Mezőnyjáték folyt, kemény volt a mérkőzés, egyik csapat sem kímélte a másikat. A szombathelyiek szögleteket lőttek, és kisebb-nagyobb helyzeteket dolgoztak ki. Szünet után a 47. percben egy jobb oldali beadás után Jagodics fejesét védte a kapus, majd az 54. percben ismét Jagodics jeleskedett, de lövésébe belelépett egy védő. A Haladás meddő mezőnyfölényben futballozott, szép támadásokat vezetett, de kihagyta helyzeteit. Gólszerző: Starkl. – A felkészülés ezen szakaszában nagyon hasznos edzőmérkőzést vívtunk egy jó csapat ellen – értékelt Michal Hipp. – Az első húsz perctől eltekintve elégedett vagyok a látottakkal, kiegyenlített mérkőzést vívtunk, de míg a hazaiak három helyzetükből egyet belőttek, mi több lehetőségünkből egyet sem. Azért is hasznos volt a találkozó, mert lehetőséget adhattam fi atal labdarúgóinknak is. A találkozó megmutatta hibáinkat, de a felkészülés mostani fázisában ez normális, ez a cél. Ami Priskint illeti, Myke Ramos és David Williams távozott, Rabusic pedig még nem egészséges, ezért nagy szükségünk volt egy gólerős támadóra.

 

A szombathelyiek legközelebb szombaton az előzetesen meghirdetett 11 óra helyett 10.30-kor fogadják a Haladás Sportkomplexumban az osztrák harmadosztályú SV Lafnitz együttesét. Július 7-én, azaz jövő szombaton rendezik a hagyományos Király Kupa négycsapatos nemzetközi labdarúgó-tornát. A jubileumi, 15. viadal sajtótájékoztatóját a Király Sportlétesítményben tartották. Az eseményen részt vett Michal Hipp, a Haladás edzője, Pinte Attila másodedző, Vörös Csaba, technikai vezető, Király Gábor, a Haladás kapusa, a torna elindítója, Németh Márió, a Haladás támadója, Horváth Nóra, a Királysport kommunikációs vezetője és Komláti István, a Királysport menedzsere. A viadalon a Haladáson kívül a címvédő Paks, az NB II-es Kaposvári Rákóczi, valamint a szlovák második ligás FK Pohrobnie vesz részt. Ami a programot illeti, 14 órakor Haladás–Kaposvár, 15.30- kor Paks–Pohrobnie meccset rendeznek. Majd 17.30-kor a vesztesek a harmadik helyért játszanak, míg a győztesek 19 órakor csapnak össze a döntőben. Az eredményhirdetés 20.30-kor kezdődik, a találkozók 2x30 percesek. A torna pénzdíjas, az első helyezett 300, a második 200, a harmadik 100 ezer forinttal gazdagodik. Díjazzák továbbá a legjobb kapust, a gólkirályt és a legjobb edzőt is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában