Jó szelet fogtak ki a Köris Kupán

2018.07.24. 21:02

A 29. ölbői verseny után a Kékszalagon a modellvitorlások

Szinte tökéletes szélviszonyok között tudták megrendezni a rádiótávirányítású vitorlás hajómodellek 29. Kőris Kupáját.

Horváth Erika

Ezek csak egyméteres modellek, de a partról navigálva őket az igaziakhoz hasonló versenyt vívnak Fotó: Kunvári Sándor

Huszonkét versenyző vett részt a 29. Kőris Kupán, a hazaiak mellett Ausztriából és Romániából érkezett vitorlázók is vízre tették modellvitorlásukat. A mezőnyt két csoportra osztották, egymást követték a futamok az ölbői horgásztavon. Szombaton az E kategória (egyméteres hajóosztály) viadalát rendezték szinte tökéletes szélviszonyok mellett. A házigazda Községi Modellező Klub Ölbő versenyzője, Horváth Zsolt a második helyet érdemelte ki a tavaly két világbajnoki ezüstöt is szerző pécsi ifj. Csóka László mögött és a százhalombattai Forró Krisztián előtt.

Ezek csak egyméteres modellek, de a partról navigálva őket az igaziakhoz
hasonló versenyt vívnak Fotó: Kunvári Sándor

A vasárnap nehezen indult, mert a szélcsend miatt másfél órás késéssel tudták csak elkezdeni az M kategória versenyeit. Először egy rövidített pályán mérkőztek egymással a vitorlások, illetve az őket a partról irányító gazdáik, de aztán jó vitorlázószél kerekedett. Az első három hely sorsába ezúttal sem tudott más beleszólni: ifj. Csóka Lászlóé lett ez az első hely is, a másodikat Forró Krisztián szerezte meg, Horváth Zsolt zárt a harmadik helyen. Csütörtökön már Balatonfüreden, a 4. Kékszalag modellvitorlás regattán mérik össze tudásukat a versenyzők, amely az 50. Kékszalag vitorlásversenynek egyik betétprogramja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában