Király Kupa

2018.07.08. 18:00

A Haladás két vereséggel, rúgott gól nélkül az utolsó helyen zárt

A XV. Király Kupát az NB III. Nyugati csoportjának bajnoka, a Kaposvári Rákóczi FC nyerte. A Haladás az utolsó helyen zárt.

Pum András

Csalódott Haladás-futballisták: Németh Márió (elöl), Priskin Tamás, Jurij Habodva

Az NB I-es Szombathelyi Swietelsky-Haladás és a Paksi FC, az NB III. Nyugati csoportjának bajnoka, az ősztől a másodosztályban szereplő Kaposvári Rákóczi FC, valamint a szlovák másodosztályú FK Pohronie vett részt a jubileumi, XV. Király Kupán. A találkozók 2x30 percesek voltak. Nagyot borult a papírforma, az előzetesen a döntőbe várt Haladás és Paks is kikapott, így a fi náléban a Kaposvár és a Pohronie csapott össze. A szombathelyiek a bronzmecscset is elbukták, így rúgott gól, valamint pont nélkül az utolsó helyen zártak. A zöld-fehéreknél bemutatkozott a múlt héten igazolt Emil Lyng, látszott, az elsősorban a középpálya bal oldalán bevethető dán futballistának még össze kell szoknia társaival.

Elődöntők

Kaposvári Rákóczi FC–Szombathelyi Swietelsky-Haladás 1–0 (1–0). – Szombathely, Király Sportlétesítmény, 300 néző, első elődöntő, vezette: Király Zs. Haladás: Gyurján (Rózsa, a szünetben) – Schimmer, Grumics (Tamás, a szünetben), Bolla, Németh Milán – Kovalovszki (Pinte, a szünetben) – Funsho, Jancsó, Rácz, Halmosi – Rabusic. Edző: Michal Hipp. Kaposvár: Slakta – Vachtler, Szabó A., Úr, Hadaró – Hegedűs, Horváth A. (Kollega, 47.), Zsiga, Bíró – Ivancsics, Rajczi (Andorka, 40.). Edző: Waltner Róbert.

Michal Hippnek sem volt oka az örömre Fotók: Unger Tamás / VN

Gólszerző: Hegedűs. A vasiaknál hiányzott a sérült Kristán Kolcák, Tóth Máté, Kovács Lóránt és az NB II-es Siófoknál próbajátékon szereplő Medgyes Zoltán. A szombathelyiek ragadták magukhoz a kezdeményezést, az első percekben a vendégek át sem jöttek a félpályán. Aztán kiegyenlítetté vált a játék, a kaposváriak kiszabadultak a szorításból, és feljebb merészkedtek. Ennek ellenére az első negyedórában egyik kapu előtt sem adódott lehetőség. A 24. percben egy jobb oldali támadás után Halmosi balról, 19 méterről óriási lövést eresztett meg, a labda a bal felső sarok mellett zúgott el. Két perc múlva Hegedűs elé került a labda, a középpályás nyolc méterről a jobb sarokba lőtt (1–0). Szünet után, a 34. percben Rabusic 12 méteres lövését védte Slakta. Nem sokkal később ismét a cseh támadó került helyzetbe, de 10 méterről a jobb sarok mellé helyezett. Újra Rabusic került ziccerbe, de Slakta védett. A másik oldalon egy kontra után Rózsának kellett nagyot tornáznia. A vasiak irányították a játékot, a kaposvári kontrák rendre lesen akadtak el. Az utolsó pillanatban még Funsho került helyzetbe, de a feje helyett a hasával „lőtt” kapura. A Haladás a második félidőben sok helyzetet kihagyott, így a folytatásban csak a harmadik helyért léphetett pályára. Pohronie–Paks 1–0 (0–0). – 150 néző, második elődöntő, vezette: Gaál. Gólszerző: Frimmel. Az első félidőben a szlovákok uralták a játékot a második sorukat szerepeltető paksiak ellen. Szünet után fölényük már komoly helyzetekben is megmutatkozott, és az 53. percben egy remek akció végén Frimmel talált a hálóba. A hátralévő percekben a tolnaiak mindent megpróbáltak, ám igazi ziccert nem sikerült kialakítaniuk.

Csalódott Haladás-futballisták: Németh Márió (elöl), Priskin Tamás, Jurij Habodva

Bronzmérkőzés

Szombathelyi Swietelsky Haladás–Paksi FC 0–2 (0–2). – 300 néző, bronzmérkőzés, vezette: Kovács G. Haladás: Király – Habovda, Grumics, Tamás, Bosnjak – Kovalovszki – Mészáros, Németh Márió, Petró, Lyng – Priskin. Edző: Michal Hipp. Paks: Nagy G. – Kulcsár, Lenzsér, Gévay, Szabó J. – Simon Á., Bertus, Kecskés, Haraszti – Simon A. (Hahn, 51.), Bartha. Edző: Csertői Aurél. Gólszerzők: Lenzsér, Simon A. A paksiak kezdték jobban a mérkőzést: az 5. percben bal oldali szögletet követően Lenzsér fejelt a hálóba (0–1). Kiegyenlített játékkal teltek a percek, a tempóra nem lehetett panasz, de a helyzetek elmaradtak. A 24. percben Bertus lövését még Király bravúrral védte, a kipattanót azonban az exszombathelyi Simon András hat méterről helyezte a kapuba (0–2). A gól után a Haladás próbálkozott, de az utolsó passzokat elrontották a vasi játékosok. Szünet után a mezőnyben folyt a játék – különösebb izgalom nélkül. Majd Bosnjak hosszú labdájával Priskin lépett ki, elhúzta a labdát Nagy Gergő mellett, de lövését Gévay blokkolta. A 46. percben növelhette volna előnyét a Paks: egy bal oldali beadást Szabó János a jobb kapufára fejelt. A szombathelyiek nem tudtak mit kezdeni a stabilan védekező paksiakkal, akik végül megérdemelten nyertek. A Haladás negyedik helyen zárta a tornát.

 

Döntő

Kaposvár–Pohronie 3–0 (2–0). – 150 néző, vezette: Pintér. Gólszerzők: Andorka, Kollega, Beliczky. A jobban futballozó kaposváriak már az első félidőben kétgólos előnyre tettek szert (az első találatot a volt szombathelyi, Andorka Péter szerezte). Szünet után kiegyenlítettebbé vált a játék, de gólt ismét csak a somogyiak szereztek. A Király Kupa végeredménye: 1. Kaposvár, 2. Pohronie, 3. Paks, 4. Haladás. Michal Hipp nem volt elégedett a látottakkal. – Mindkét mérkőzésen kikaptunk, gólt sem szereztünk, így természetesen nem lehetek elégedett – mondta a vezetőedző. – A Kaposvár ellen a második félidőben jól játszottunk, voltak helyzeteink, ám ezeket nem tudtuk értékesíteni, míg a somogyiak két helyzetükből egyet belőttek. A Paks viszont minden tekintetben jobb volt, megérdemelten győzött. Nem voltunk egységesek, úgy is fogalmazhatnék: összevissza focit játszottunk. Több új játékos érkezett, ráadásul nem egyszerre, hanem egymás után, ők még nem érzik egymást a többiekkel. Sok munka vár még ránk, hogy ez a csapat egységes legyen és jól teljesítsen. A Haladás július 14-én, szombaton a cseh első osztályú Slovacko ellen tartja főpróbáját Ausztriában. A helyszín és a kezdési időpont még nem ismert. Majd 22-én következik a Budapest Honvéd elleni idegenbeli bajnoki rajt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában