Csapatok, csoportok

2018.07.31. 20:43

Közeleg a megyei labdarúgó-bajnokságok őszi rajtja

Hamarosan rajtol a 2018/2019-es szezon az amatőr megyei labdarúgó-bajnokságokban – a megyei II. osztályban az eddigi három helyett csak két csoport lesz.

Tóth Gábor

Nárai bajnoki címet ünnepelt. Takács Péter önti nyakon vízzel Rozmán Pált Fotó: Unger Tamás

A megyei I. osztály tavalyi bajnoka, a Sárvár FC az idei szezont az NB III-ban kezdi. A helyére a megyei II. osztály szombathelyi aranyérmese, a Csepreg lépett – a többi megyei II-es bajnok nem vállalta az osztályváltást. Így nem volt kieső a megyei I-ben.

A megyei I. osztály mezőnye (16 csapat): Celldömölk, Csepreg, Egyházasrádóc, Jánosháza, Király SZE, Ikervár, Körmendi FC, Kőszeg, Lukácsháza, Vasszécseny, Rábapaty, Répcelak, Rum, Szentgotthárd, Vasvár, Vép.

A megyei II. osztályban komoly változásokat hoz az új szezon. Az előző évekhez hasonlóan tovább fogytak a csapatok. Olyannyira, hogy a tavaly még három csoportba sorolt mezőny immár „elfér” kettőben – 33 csapatra szűkült a létszám. A MLSZ Vas Megyei Igazgatóság versenybizottsága végül egy északi és déli csoport létrahozása mellett döntött. Ami tulajdonképpen azt jelenti, hogy a régi szombathelyi csoportot kettébontották, egyik felét a régi sárvári, a másikat pedig a régi körmendi csoporthoz csatolták. A tavalyi mezőnyből hiányzik a létszámproblémái miatt már menet közben kizárt Rábahídvég, a Magyarszecsőd és a Szakonyfalu pedig visszalépett a megyei III. osztályba. Új „arc” a Nárai, amely a megyei III. bajnokai közül egyedül vállalta be a magasabb osztályt.

A megyei II. osztály mezőnye, északi csoport (16): Bozsok, Bük, Gencsapáti, Gérce-Vásárosmiske, Sé, Sitke, Kemenesalja, Mersevát, Ölbő, Pecöl-Kenéz-Megyehíd, Püspökmolnári, Söpte, Szeleste-Pósfa, Spari, Uraiújfalu, Zanat. Déli csoport (17): Bajánsenye, Balogunyom, Csákánydoroszló, Felsőcsatár, Gyöngyöshermán-Szentkirály, Ják, Körmend VSE, Körmendi Téglagyár, Nádasd, Nárai, Őriszentpéter, Rábatótfalu, Szarvaskend, Szentpéterfa, Tanakajd, Táplánszentkereszt, Viszák. A megyei III. osztály mezőnyét 49 csapatos, három csoport kezdi majd a küzdelmeket. Egy év szünet után ismét beadta a nevezését a Csénye és a Boba.

Nárai bajnoki címet ünnepelt. Takács Péter önti nyakon vízzel Rozmán Pált Fotó: Unger Tamás

A megyei III. osztály mezőnye, szombathelyi csoport (16): Acsád-Meszlen, Bucsu, Cák, Gersekarát, Gyöngyösfalu, Kőszegfalva, Nemeskolta, Oszkó-Győrvár, Perenye, Rábahídvég, Sorkifalud-Gyanógeregye, Telekes, Torony, Újperint, Vasasszonyfa, Vassurány. Körmendi csoport (16): Alsószölnök, Csörötnek, Szakonyfalu, Gasztony, Vasalja, Ivánc, Körmend VSE II., Magyarlak, Magyarszecsőd, Máriaújfalu, Nagyrákos, Őrimagyarósd, Pankasz, Rábagyarmat, Rönök, Rábatótfalu-Szalafő. Sárvári csoport (17): Alsóújlak, Boba, Csénye, Hegyhát, Izsákfa, Jákfa, Keléd, Kemenesmagasi, Kenyeri, Mesteri, Nagysimonyi, Nemeskocs, Ostff yasszonyfa, Rábasömjén, Répcevölgyi Bő, Simaság, Szergény.

– Nem a legszerencsésebben alakultak a dolgok a megyei II. osztályban – fogalmazott Dobány Lajos, az MLSZ vasi igazgatóságának a vezetője.

– Sajnos nem volt más megoldás, két csoportra kellett osztani a mezőnyt. Igyekeztünk észszerű, kompromisszumos megoldásokat találni. De természetesen akadt csapat, amely tavalyhoz képest rosszabbul járt, többet kell utaznia. A csapatvezetők megértően viszonyultak a problémához – csak a Szentpéterfa tiltakozott hivatalosan, de végül ugyancsak nevezett a másodosztályba. Érdekes módon a nem kötelező jellegű nyílt U16-os és az U14-es bajnokságok létszáma viszont nem változott. Az igazi problémát a megyei II. osztályban kötelező U19-es korosztály kiállítása jelenti – Vas megye aprófalvas településszerkezetéből adódóan a csapatok létszámgondokkal küszködnek ebben a korosztályban. Jelen pillanatban nem érzem azt, hogy a közeljövőben ismét háromcsoportosra bővülne a megyei II. osztály.

A MLSZ Vas Megyei Igazgatóság illetékesei augusztus 9-én, csütörtökön a megyeházán ligaértekezletre és küldöttválasztó gyűlésre várják a csapatvezetőket – 16 órakor kezdődik a rendezvény.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában