A vasiak szereplése

2018.07.12. 18:11

Szép szombathelyi, rumi és vépi eredmények a balatoni roncsderbin

Remekül sikerült a vasi – szombathelyi, rumi, vépi – versenyzők számára az országos roncsderbibajnokság idei negyedik futama.

Tóth Gábor

Vépi különcsata: Kovács Szabolcs (376) és Horváth László (310) gyötri egymást Fotó: Kámán András

A balatoni helyszín az egyik kultikus állomása a roncsderbibajnokságnak. Ennek megfelelően idén is komoly érdeklődés övezte a versenyt: több mint 70 nevező alkotta a mezőnyt, és szurkolókban sem volt hiány. Kellemes időjárás, meleg, de mégsem hőség fogadta a résztvevőket. A pálya talaja viszont köves volt, ami azért megviselte az autókat. A pilóták nagy elánnal vetették bele magukat a küzdelembe, gondoskodtak a látványról, komoly borulások, fej fej melletti csaták okoztak izgalmakat – a sportág szerelmesei jól szórakoztak és kiváló hangulatot teremtettek. Vas megyét az Auto- Crash Szombathely SE, a Speed Car Auto Sport Egyesület Vép és az Autó Sport Klub Rum versenyzői képviselték a balatoni futamon – akik rengeteg kupával térhettek haza.

Vépi különcsata: Kovács Szabolcs (376) és Horváth László (310) gyötri egymást Fotó: Kámán András

Vasi érmesek, szuperfutam: 1. Németh Frigyes, 3. Pék Ferenc (mindkettő Szombathely). Épített kategória: 2. Vendli Gábor (Szombathely). Széria nagy: 1. Németh Frigyes, 2. Komálovics Balázs, 3. Sporeth Roland (mind Szombathely). Széria kicsi: 2. Hetyei Patrik (Vép), 3. Pék Ferenc (Szombathely). Széria közép: 1. Kovács Szabolcs (Vép), 2. Viszket Krisztián (Szombathely), 3. Korándi Balázs (Szombathely). Lada: 1. Vámos Dániel (Szombathely), 2. Barbalits Benjámin (Vép). Női: 2. Dancs Gertrúd (Szombathely), 3. Nagy Noémi (Vép). Trabant: 1. László Dániel (Rum). Szerelő: 1. Fülöp Márton (Szombathely). Amatőr: 1. ifj. Horváth István (Vép), 2. Vörös Dániel (Szombathely).

A következő, 5. futam: július 22., Szemenye.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában