A bajnoki címért

2018.07.13. 20:30

Vasárnap döntőt vív a Szombathely Crushers

Történelmi sikerre készül a Szombathely Crushers divízió I-es amerikaifutball-csapata: vasárnap 15 órakor döntőt vív a Városligeti pályán a Szekszárd Bad Bones ellen – a cél a bajnoki cím!

Tóth Gábor

Szűcs Fábián (labdával) gázol át mindenen és mindenkin – akárcsak a csapata Fotó: Unger Tamás

A Szombathely Crushers a divízió II. bajnokaként, újoncként, de merész terveket szövögetve kezdte a 2018-as divízió I-es pontvadászatot. Mégis mindenkit meglepett az a magabiztosság, ahogyan eddig menetelt. Parádés időszak van mögötte: az alapszakaszt veretlenül, hat győzelemmel, csoportgyőztesként zárta – a mezőnyben a legkevesebb pontot engedélyezte ellenfeleinek. Aztán az elődöntőben könnyedén lépett túl a jó erőt képviselő Debrecen Gladiators együttesén (14–0). Így teljesen megérdemelten jutott be a döntőbe. Ezzel ellentétben a Szekszárd gárdáját mindenki a döntőbe várta. Végül is a Bad Bones hozta a papírformát, igaz, a várnál kicsit nehezebben: az alapszakaszt négy győzelemmel, két vereséggel, csoportmásodikként fejezte be, az elődöntőben pedig alaposan megizzadt a Budapest Cowbells 2 ellen (18–16). Az alapszakaszban a Crushers nagy csatában, 17–10-re nyert Szekszárdon.

– A legmerészebb álmainkat is felülmúlja az idei szezon, az eredménysorunk, nem gondoltuk volna, hogy bejutunk a döntőbe – jelezte Gerencsér Milán, a Szombathely Crushers elnökhelyettese, játékosa.

Szűcs Fábián (labdával) gázol át mindenen és mindenkin – akárcsak a csapata Fotó: Unger Tamás

– De ha már itt vagyunk, akkor be akarjuk gyűjteni a bajnoki címet! Nem véletlenül jutottunk el idáig, rengeteg munka van a győzelmek mögött – és kiváló csapategység. Éppen ezért tartom képesnek arra a társaságot, hogy történelmi győzelmet arasson. Persze így is bravúros a szezonunk, ugyanis ilyen magasságokban még soha nem járt a Crushers. Az pedig már csak hab a tortán, hogy sikerült Szombathelyre hozni a finálét. A döntőben egy kőkemény, fizikálisan nehéz, kiélezett csatára számítok. A Szekszárd szorosan együttműködik a profi, félprofi élvonalban, a HFL-ben szereplő Dunaújvárossal, így vélhetően több HFL-játékossal érkezik Szombathelyre is. Tudjuk, hogy a Szekszárdnak jó a futó-, illetve a passzjátéka, stabil a védekezése – mindenre felkészültünk. A szezon utolsó, legfontosabb meccsét játsszuk, mindent bele fogunk adni, hogy megszerezzük a bajnoki címet! És nagyon bízunk abban, hogy sok néző előtt, nagyszerű hangulatban léphetünk pályára. Örülünk, hogy sok ismert személyiség is érdeklődik irántunk, szurkol nekünk, nagy örömünkre Király Gábor például elvállalta a kezdőrúgást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában