Bárkás éremeső a Viharsarokban

2018.08.31. 07:00

A körmendi utánpótláskenusok ezúttal a Körösön próbálhatták ki tudásukat

A Bereki Bárkás Egylet Egyesület kajak-kenu szakosztálya egy jubileumi versenyen vett részt a Körösön. A körmendi ifjú kenusok nagyon jól szerepeltek a 20. Viharsarok Kupán, a csapat minden tagja éremmel tért haza.

Tóth Judit

A körmendi kenusok összesen 23 érmet szereztek

Fotó: Bereki Bárkás E

Először versenyeztek a Körösön a Bereki Bárkás Egylet Egyesület kajak-kenu szakosztályának utánpótlás-sportolói. A 20.Viharsarok Kupa jó alkalom volt arra, hogy a fiatal kenusok több versenyszámban is kipróbálják magukat. A megmérettetésen tizenhárom hazai klub képviseltette magát, nagy múltú egyesületek is, így például az FTC, a Dunaferr, a KSI SE, a Kis-Tisza Vízi Sport Egyesület vagy a Körös Kajak Sport- egyesület. A versenyen közel háromszáz indulót regisztráltak a szervezők; a körmendi szakosztály 17 kenust nevezett. A fiatalok 2000 és 500 méteren versenyeztek, összesen 14 aranyérmet, hét ezüstöt és két bronzot szereztek. A vasi csapat legeredményesebbje Tóth-Erdei Virág volt (U17-18), aki három aranyéremmel térhetett haza a Körösről. A legnagyobb csata a TC4-es egységé volt, a Kalamár Edina, Farkas Júlia, Papp Álmos, Csapó Kornél alkotta csapat az FTC együttesével küzdött nagyot, végül győztes lett a futamban. A legkomolyabb mezőnyben Laposa Gergő versenyzett C–1 kategóriában az U14-es korosztályban, ahol több utánpótlás-válogatott és reménység is vízre szállt. A körmendi kenus végül – nagy bravúrral – a harmadik helyen ért célba 500 méteren.

A körmendi kenusok összesen 23 érmet szereztek
Fotó: Bereki Bárkás E

A körmendi csapat tagjai: Tóth-Erdei Virág, Herczeg Laura, Nagy Milán, Molnár Ákos, Laposa Gergő, Varga Flóra Anna, Bakó Dominik, Wind Dominik, Csapó Kornél, Kalamár Edina, Farkas Júlia, Kalamár Petra, Papp Huba, Papp Álmos, Walter Alexander, Szi­lvágyi Sára, Neubauer Napsugár, edzőik Varga Gábor István és Király Ferenc.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában