teke

2018.08.30. 10:00

Három vasi csapattal rajtol az NB I.

Szombaton kezdődik az NB I-es férfi tekebajnokság. Megyénket a Nagymizdó, a Csákánydoroszló és a Halogy képviseli a másodosztályban.

Pum András

A legutóbbi bajnokságban négy vasi csapat szerepelt az NB I. nyugati csoportjában – ősztől három. A Thermalpark-Szentgotthárd feljutott a Szuperligába, míg az Arborétum-Herény visszalépett a bajnokságtól. A tavalyi második Nagymizdó és harmadik Csákánydoroszló mellett újoncként a Halogy is rajthoz áll. Érdekesség, hogy a Nagymizdó a szombathelyi VAOSZ, utóbbi kettő pedig a szentgotthárdi pályán vívja hazai találkozóit. A magunk mögött hagyott szezonban 11 csapat szerepelt a nyugati csoportban, a 2018/2019-es idényben viszont 12 együttes indul. A keleti csoportból az Oroszlány és a székesfehérvári Köfém került át nyugatra.

– Gyakorlatilag a tavalyi kerettel kezdjük a bajnokságot, egyedül Hammer Bálint érkezett Balogunyomból, Tóth Zsolt pedig visszavonult – mondta Tompa István, a TOPIDO Nagymizdó játékosa és csapatvezetője. – Ugyanakkor új hazai pályánkat, a VAOSZ-t még meg kell szoknunk, egyelőre nehéz terepnek tűnik. Ami a felkészülést illeti, három hete kezdtük el a munkát, közben egy ausztriai és egy répcelaki tornán szerepeltünk, utóbbin nyolc együttes közül második helyen végeztünk. Meggyőződésem, hogy a Köfémmel és az Oroszlánnyal a tavalyihoz képest erősebb lett a mezőny. Legutóbb várakozáson felül teljesítve a második helyen végeztünk – idénazonban vérmes reményeink nem lehetnek, a középmezőny a cél.

– A nyaralások, szabadságok miatt gyakran csonka csapattal készültünk, az ősz beköszöntével minden bizonnyal az edzéslátogatás is javul majd. Részt vettünk egy szentgotthárdi tornán, ahol a harmadik helyen végeztünk – mondta Németh László, az újonc Halogy edzője. – A keretünk nem változott, amennyiben tudjuk azt hozni, amit egy osztállyal lejjebb, az első hat hely valamelyikét elérhetjük. Nyilván még meg kell szoknunk új hazai pályánkat, a szentgotthárdit, de szerencsére ez a pálya legendásan jó. Noha az NB I-es csapatok és pályák ismeretlenek számunkra, senkitől sem félünk.

– Vegyesen alakultak a játékosok eredményei a felkészülés során, aminek egyik oka, hogy többen nem tudtak rendesen edzeni – mondta Musits József, a Csákánydoroszló edzője, csapatvezetője. – Nehéz megtippelni, mire lehetünk képesek a bajnokságban, a keleti csoportból érkezett két új csapat átírhatja az esélyeket. Bízom abban, hogy idén is odaérünk a dobogóra.

Mindhárom Vas megyei együttes idegenben kezdi a bajnokságot, a Csákánydoroszló Pétfürdőre, a Nagymizdó Bábolnára, a Halogy Oroszlányba utazik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában