gyulán

2018.08.27. 21:21

Vasi íjászok a dobogón

Remek eredményekkel tértek haza a vasi versenyzők a történelmi íjász-világbajnokságról, valamint a vb-vel párhuzamosan lebonyolított országos bajnokságról, illetve a határon túli magyaroknak kiírt nemzeti bajnokságról.

Tóth Gábor

Középen, a dobogó tetején a nagy formában versenyző Dallos Mariann, mellette riválisai

Fotó: Dallos László

Három vasi íjász vett részt Gyulán a 24 ország sportolóinak részvételével rendezett történelmi íjász-világbajnokságon, valamint a vb-vel párhuzamosan lebonyolított országos bajnokságon, illetve a határon túli magyaroknak kiírt nemzeti bajnokságon. A vasi színeket a szentgotthárdi Szent Sebestyén Íjászkör két versenyzője, Dallos Mariann (veterán női, modern anyagú íj) és Dallos László (veterán férfi , természetes anyagú íj), valamint a szombathelyi Krajczár Péter (nyílt férfi , modern anyagú íj) képviselte.

Középen, a dobogó tetején a nagy formában versenyző Dallos Mariann, mellette riválisai
Fotó: Dallos László

Az első három napon három különböző pályán kellett meglőni a kvalifi kációs szintet – kategóriánként két fő jutott be a fi náléba. A résztvevők dolgát nem csak a kánikulai forróság nehezítette, ugyanis roppant nehéz, fi zikailag is megterhelő pályákat alakítottak ki. Dallos Mariann mindhárom napon kiegyensúlyozott versenyzéssel teljesítette a kvalifi kációs szintet, és bejutott a döntőbe. A negyedik versenynapon is jó teljesítménnyel rukkolt elő, és megszerezte a második helyezést, ezzel a világbajnoki ezüstérmet. Dallos Lászlónak a három kvalifi kációs pályából egyen nem sikerült teljesíteni a szintet, hajszállal maradt le a döntőről, igaz, így is a harmadik legjobb eredménnyel zárt a természetes anyagú íjjal lövő íjászok között. Krajczár Péter a legnépesebb kategóriában tette próbára a tudását, az elődöntőbe még bekerült – ami nagyon szép teljesítmény – végül a 22. helyen zárt

A vb pihenőnapján rendezték meg az országos és a nemzeti bajnokságot több mint háromszáz íjásszal. Dallos Mariann negyedik legjobb eredménnyel került be a hatos döntőbe, ahol kiváló versenyzéssel fordított, és meggyőző fölénnyel gyűjtötte be a magyar bajnoki címet. Dallos László versenyzése is tartogatott fordulatot, mivel a pálya utolsó három célján sikerült fordítani, megelőzni több vetélytársát, végül az országos és nemzeti bajnokságban is bronzérmet szerzett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában