izgalmas események

2018.09.11. 20:18

Csütörtökön Németh Pál-emléknap

Immár tizedik alkalommal rendezi meg a 2009-ben elhunyt kiváló sportember, mesteredző, Szombathely díszpolgára tiszteletére a Németh Pál-emléknapot a Halmay Zoltán Olimpiai Hagyományőrző Egyesület és a Szombathelyi Dobó SE.

Horváth Erika

Fotó: Pixabay

Az idei Németh Pál-emléknap a Sugár úti atlétikai centrumban, a Dobó SE sporttelepén csütörtökön 16 órakor meghívásos páros kalapácsvető gálaversennyel kezdődik – amelyen indul az egyesület két fiatal válogatottja, az Eb-bronzérmes Halász Bence és a kontinensviadalon kilencedik Gyurátz Réka is. Ezt követően (17.30 órakor) megkoszorúzzák Németh Pál fő dobóketrec mellett található mellszobrát. Majd 18 órától „30 éve történt – Németh Pál első olimpiája” címmel pódiumbeszélgetés kezdődik. Az 1988-as szöuli olimpia szombathelyi résztvevői, Gécsek Tibor, Szitás Imre és Vida József kalapácsvetők elevenítik fel ötkarikás élményeiket Horváth Vilmos, a két rendező egyesülete elnökének moderálásával. Az emléknapot kötetlen beszélgetés és est­ebéd zárja. A szervezők mindenkit szeretettel várnak, akik tisztelték Németh Pált és munkásságát. HE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában