Csökkenteni kell a kapott gólokat

2018.09.04. 14:42

Eseménydús hetek állnak Priskin mögött

A Szombathelyi Haladás NB I-es labdarúgócsapatának csatára úgy látja, értékes pontot szerzett együttese szombaton Debrecenben.

Pum András

Fotó: Kovács Anikó

A Ferencvárostól a 2018/19-es bajnokságra kölcsönkapott Priskin Tamás – eltiltása miatt – eddig mindössze három meccsen szerepelt a Haladásban. A nyitófordulóban a Honvéd ellen gólt szerzett, majd a hatodik körben az MTK ellen büntetőt hibázott, legutóbb pedig Debrecenben ismét betalált. Három meccs két gól tehát a támadó mérlege. A 63-szoros válogatott gólja pontot ért a szombathelyieknek – az első idegenbelit az idei bajnokságban.

Fotó: Kovács Anikó

– Eseménydús hetek állnak mögöttem, ez nem vitás – mondta Priskin Tamás. – Volt ugye a Honvéd ellen a gólom, aztán a négy meccses eltiltásom, majd visszatérésem után a kihagyott büntetőm. Ám ugyanúgy készültem a debreceni meccsre, nem éreztem azt, hogy most mindenáron bizonyítanom kell. Tettem a dolgom a edzéseken, mint bármikor máskor. Az MTK elleni meccsel ellentétben ezúttal nem az ék mögött, hanem elöl, Michael Rabusic helyén kaptam szerepet. Az első félidő alapján az sem lett volna meglepő, ha 5–0-ra vezet a Debrecen. Nagyon sok helyzetet dolgoztak ki a hazaiak, szerencsére azonban időben egyenlítettünk. A gólom? Schimmer Szabolcstól remek átadást, gólpasszt kaptam, vártam, hogy a labda lepattanjon a védők és közém. Sikerült elvinnem a labdát őrzőim mellett, és csak arra koncentráltam, hogy mindenáron kapura lőjem. Átvettem, majd az egyik védőn megpattant a lövés, de lényeg, hogy bement. A második félidőre jobb felfogásban jöttünk ki, éreztük, hogy az első 45 percben nyújtott teljesítmény kevés. Sajnálom, hogy – bár a helyzeteink megvoltak hozzá – nem sikerült megszereznünk a második találatot, de nem lehetünk elégedetlenek az egy ponttal sem. Különösen úgy nem, ha megnézzük az idegenbeli formánkat, s egyébként is: Debrecenben értékelni kell az egy pontot is.

percben kiegyenlítettek.

– Ami a folytatást illeti, elsősorban hazai környezetben, nagyszerű közönségünk előtt kell pontokat gyűjtenünk, de nyilván idegenbe sem feltett kezekkel utazunk. Sok problémával küzdöttünk az eddig eltelt fordulókban, sérülések eltiltások nehezítették dolgunkat. A lőtt gólok száma rendben van, a kapottakat kell jelentősen csökkentenünk. Bízom bent, hogy meccsről meccsre egyre inkább összeállunk – a Debrecenben nyújtott második félidei teljesítményünkre lehet építeni – vélekedett Priskin.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában