világbajnoki selejtezők

2018.09.13. 20:31

Hollandiában a magyar kosarasok

Pénteken (20.00) Hollandia vendégeként kezdi meg a világbajnoki selejtezők 2. körét a magyar férfi-kosárlabdaválogatott.

Tóth Gábor

A magyar válogatott már bő három hete megkezdte a felkészülést a világbajnoki selejtező sorozat második körére. Ám a kulcsemberek, többek között Perl, Keller, Govens, Vojvoda csak nemrégiben csatlakoztak a munkához – így a teljes keret csupán öt napot készülhetett együtt. Ráadásul Ivkovics Sztojan szövetségi kapitány három fontos játékos, Hanga, Allen és Váradi szereplésére sérülés miatt nem számíthat. Így tehát meglehetősen vegyes előjelekkel utazik nemzeti csapatunk Hollandiába. Ráadásul Hollandia az első selejtezőkörben meglehetősen magabiztos teljesítménnyel rukkolt ki otthon: mind a három hazai meccsét megnyerte. Ugyanakkor szakértők szerint a két csapat hasonló erőt képvisel, hasonló stílusban játszik – mindkét gárda a fizikális, gyors kosárlabdát erőlteti, és nagy hangsúlyt helyez a védekezésre. Vagyis az Ivkovics-csapat nem esélytelenül lép pályára pénteken este.

A csoportban még két meccset rendeznek pénteken, minden csapat pályára lép, így a Horvátország–Litvánia-, Olaszország–Lengyelor­szág-párosítás is szerepel a menetrendben. Válogatottunk a 2. fordulóban hétfőn 18 órakor Olaszországot fogadja Debrecenben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában