ötödik alkalom

2018.09.19. 20:56

Kicsik és nagyok is futnak a szombathelyi futófesztiválon

Vasárnap ötödször rendezik meg a szombathelyi futófesztivált.

Pum András

Kívés István csapatával már ötödik alkalommal rendezi meg a futófesztivált

Fotó: Benkő Sándor

Ahogy az eddigi négy, a Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület az ötödik nagy rendezvényén is gondoskodik arról, hogy minden korosztályú futó találjon magának a felkészültségének megfelelő távú versenyt. A Schaeffler Savaria V. Futófesztivál helyszíne, a versenyközpont a szokásos, az ELTE Savaria Egyetemi Központ (Károlyi Gáspár tér 4.) és környéke. Újdonság viszont, hogy a célba érők egyedi befutóérmet kapnak, valamint 10 km-en az első 350, félmaratonon az első ötven nevező egyedi pólót is. Az amatőrök (nem igazolt futók) a félmaratoni táv (21,1 km, rajt: 12.55), 10 kilométer (rajt: 14.10), illetve 4×2,5 km-es váltó közül választhatnak, a III–VI. korcsoportos diákok távja 2,5 km (egy kör) lesz. A szervezők kérik, hogy az amatőr versenyzők időben vegyék át pólóikat. A gyerekek részt vehetnek rövidke váltóversenyben is, a három éven aluliakat 10–20 méteres babafutásra, illetve futóbicikli-versenyre várják, de még a babakocsis apróságokat is integrálják oly módon, hogy a babakocsit toló szülő tetszőleges etapot teljesíthet a 10 km-es távból.

Kívés István csapatával már ötödik alkalommal rendezi meg a futófesztivált

Fotó: Benkő Sándor

Az idei futófesztivál keretében is megrendezik a versenyengedéllyel rendelkező futók 10 kilométeres országúti országos bajnokságát – Híres László emlékére – felnőtt, U23-as és junior (U20) korosztályban. Az ifjúságiak (U18) számára pedig 4×2,5 km-es váltóban írták ki az ob-t. A női mezőny 10 kilométeres távja 13 órakor, a férfié öt perccel később rajtol. Kívés Istvántól, a rendezvény főszervezőjétől megtudtuk, hogy a hölgyeknél rajthoz áll többek között a tavalyi győztes, a debreceni Kácser Zita is, míg a férfiaknál a Vasas futója, Lenkei Péter. Az amatőröknél összesen több mint 400-an, a profiknál közel százan neveztek. Emellett 60–80 kisgyerekre – nekik nem kell előzetesen nevezniük – is számítanak a szervezők. Akárcsak a tavalyi esztendőben – a futók a versenyre kapott chip kauciójának összegét felajánlhatják a Dr. Bohóc Mosolyszolgálat számára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában