Külföldi csapatok érkeznek

2018.09.04. 20:10

Péntektől Mogyorósy Szilárd Emléktorna Körmenden

Az Egis Körmend NB I-es kosárcsapata szeptember 7-én és 8-án rendezi meg a Mogyorósy Szilárd Emléktornát, amellyel a fiatalon elhunyt magyar bajnok kosárlabdázóra emlékeznek a piros-feketék.

Tóth Judit

Antonis Constandinides vezetőedző (balról) az új játékosokkal. Mellette Kenyon McNeail, Leyton Hammonds, Desonta Bradford, Jonas Zohore Bergstedt, TJ Price és Lajsz Gergely

Fotó: Szendi Péter / Vas Népe

A körmendi kosárlabdacsapat 13. alkalommal rendezi meg a Mogyorósy Szilárd Emléktornát. A házigazda Egis Körmend mellett három külföldi csapat vesz részt a tornán. Itt lesz Izraelből a Bnei Rav-Bariach Herzliya csapata, amelynek edzője a korábbi körmendi tréner, Gasper Potocnik. A szomszédos Szlovéniából, Domzale városából ruccan át a Helios Suns, a görög Rethymno Cretan Kings BC együttese pedig Kréta szigetéről érkezik. A szombati játéknapon külföldi bírók dirigálják a meccseket, két szlovén és egy osztrák játékvezető jön a tornára, az egyik közülük Damir Javor, akit Európa legjobbjának tartanak.

Fotó: Szendi Péter / Vas Népe

– Egy felkészülési torna mindig jó alkalom ara, hogy megmutassuk, hol tartunk a munkában. Első edzőmeccsünket vasárnap játszottuk Zágrábban, voltak biztató jelek, de hibák is a játékunkban. Lépésről lépésre építkezünk, a lényeg, hogy a bajnokság kezdetére készen álljunk. Nagyon örülök, hogy jó erőt képviselő csapatok érkeznek hozzánk, és bízom abban, hogy színvonalas meccseket láthat a közönség – mondta Antonis Constantinides, a Körmend vezetőedzője.

A tornán az idén is kiosztják a Mogyorósy Szilárd Díjat, amelyet az elmúlt szezonban legtöbbet fejlődött 22 év alatti játékos kap majd meg. Tavaly és tavalyelőtt Németh Ákosnak ítélték a díjat.

– Megtisztelő számomra, hogy már kétszer megkaptam ezt az elismerést – fogalmazott a játékos. – Szeretném, ha ebben az évben megnyernénk a tornát, ilyen minőségi együttesek mellett ez nagy szó lenne. Úgy érzem, jó úton jár a felkészülésünk, Zágrábban meccset veszítettünk ugyan, de sok tapasztalattal gazdagodtunk. Remélem, sokan eljönnek a hétvégi tornára, mi mindent megteszünk a sikeres szereplésért.

Németh Zsolt a körmendi klub ügyvezetője elmondta, hogy a házigazda mérkőzéseinek kisszüneteiben dobóversenyt rendeznek. Egy helyi csapat akrobatikus futballal is szórakoztatja majd a közönséget, és lesz tombolasorsolás is.

A Mogyorósy Szilárd Emléktorna szeptember 7-én, pénteken 17.30-kor kezdődik a Rethymno Cretan Kings BC–Bnei Rav-Bariach Herzliya összecsapásával, majd 20 órától az Egis Körmend a Helios Suns csapatával mérkőzik. Szombaton 17 órakor a két vesztes vívja a bronzmeccset, 19.30-kor pedig a két győztes a döntőt.

A tornát követően hazautazik Jonas Zohore Bergstedt, a Körmend egyik idegenlégiósa, aki a dán válogatott kérésére szeptember 17-ig a nemzeti csapattal készül.

A piros-feketékkel kapcsolatos hír, hogy Bojan Hristovski másodedzőnek vasárnap Skopjéban megszületett első gyermeke, Mateo.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában