A Nyírgyulaj vendége volt

2018.10.23. 18:48

Futsal: nagy csatát nyert meg a HVSE

Az NB I-es futsalbajnokság 7. fordulójában a Kútház Haladás VSE a Nyírgyulaj vendégeként csikarta ki nagy csatában a győzelmet – így továbbra is veretlenül menetel.

TG

Hajmási Milán fontos gólt szerzett Fotó: Unger Tamás/Vas Népe

Nyírgyulaj KSE–Kútház Haladás VSE 1-2 (0-2). – Nyírgyulaj, 300 néző, NB I-es futsalmérkőzés, vezette: Takács, Szűcs, Forgács.

Nyírgyulaj: Dobó – Vass, Sánta, Siska, Tóth. Csere: Oppre, Klushyn, Szabó Á., Orosz, Nagy, Kántor Gömze, Szabó P., Pazonyai. Edző: Lovas Norbert.

HVSE: Matyi – Michel, Simic, Dróth, Vas. Csere: Gyimesi (kapus), Hajmási, Horváth P., Sipos, Mendes, Péter. Edző: Sziffer András.

Gól: Tóth (35.), ill. Michel (11.), Hajmási (18.).

A Haladásból ezúttal is hiányzott a hosszú betegség után lábadozó kapus, Sásdi Bálint. A szombathelyiek reggel 9 órakor keltek útra, este 18 órakor rendezték a meccset. A vasiakat a legendásan rossz, csúszós pálya fogadta.

Jól kezdték a meccset az esélyesebb, jobb erőt képviselő vasiak, stabilan védekeztek, jól támadtak, lendületesen futballoztak. Csak a helyzetkihasználással volt problémájuk – a számtalan lehetőség közül ugyanis mindössze kettőt sikerült értékesíteniük az első félidőben. Pedig a játék képe alapján a nagy fölényben játszó Haladás el is dönthette volna a mérkőzést. Nem tette, életben hagyta ellenfelét, igaz, a szünetet jelző sípszó is jókor jött a házigazda számára.

Hajmási Milán fontos gólt szerzett Fotó: Unger Tamás/Vas Népe

Fordulás után egy roppant agresszív, kemény Nyírgyulaj tért vissza a pályára – a játékvezetők pedig engedték a meglehetősen durva játékot. Sőt, mivel a házigazda a második játékrész elején betalált, így ismét nyílt lett a mérkőzés. A Nyírgyulaj sokat játszott vészkapussal, a Haladás többször is labdát lopott, de a jobbnál jobb helyzeteit is kihagyta – pedig bőven pontot tehetett volna a meccs végére. Fogytak a percek, a kiélezett végjátékban a Nyírgyulaj pedig minden mindegy alapon támadott, de nem tudta feltörni a szombathelyiek szervezett, masszív védekezését.

Az eredmény nem tükrözi a két csapat közti különbséget, a helyzetek száma alapján a szombathelyieknek biztos győzelmet kellett volna aratniuk – gyenge helyzetkihasználásukkal azonban maguknak tették nehézzé a mérkőzést. Ugyanakkor azt is megmutatták, hogy védekezni is tudnak. A Haladásra most egy hosszabb bajnoki szünet vár. A következő mérkőzését november 5-én, hétfőn (18.15) játssza, amikor is a nagy rivális, több volt szombathelyi futballistát felvonultató Veszprémet látja vendégül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában