Az utolsó meccsen úszott el

2018.10.28. 21:09

Negyedik lett az AVUS

Egy-egy győzelemmel és döntetlennel, valamint két vereséggel a negyedik helyen zárt és nem jutott a nyolc közé az AVUS OB I-es vízilabdacsapata a Magyar Kupa selejtezőjének C csoportjában.

Pum András

A szerb-magyar Ivan Basarajól játszott Egerben, vezére volt a szombathelyi együttesnek

Fotó: Unger Tamás

Csak az utolsó, Szentes elleni mérkőzésen dőlt el, hogy az Aligátor Vízilabda Utánpótlás Sportegyesület (AVUS) nem jut a legjobb nyolcba az Egerben rendezett vízilabda Magyar Kupa C csoportjában. A vasiak hatgólos győzelmük esetén a második helyen zártak volna – így negyedikek lettek.

PÉNTEK

AVUS–KSI 13-6 (2-0, 5-2, 2-0, 4-4). – Eger, Magyar Kupa-nyolcaddöntő, 1. forduló, vezette: Füzesi, Csizmadia.

AVUS: Horváth A. – Irmes, Polovic 1, Kiss Cs., Baj 1, Basara 3, Kurucz. Csere: Ekler B., Takács K., Takács J. 4, Sági, Garancsy 4, Hajmási. Edző: Matajsz Márk.

A legeredményesebb KSI-sek: Bóbis, Schmölz 2-2 góllal.

Mindkét oldalon kimaradtak a helyzetek, aztán két perccel a negyed vége előtt

Takács János vezetést szerzett az aligátoroknak, majd Garancsy növelte az előnyt. A második negyedben Garancsy ott folytatta, ahol az elsőben abbahagyta: ismét betalált, majd újabb góljával 4-0-ra vezetett az AVUS. Basara találatával már 5-0-val mentek a vasiak a több U19-es világbajnoki bronzérmest is felvonultató KSI ellen. A nagyszünetben 7-2-re vezettek a szombathelyiek, akik a harmadik negyedet is magabiztosan nyerték, míg az utolsóban rápihentek a két szombati meccsükre.

A szerb-magyar Ivan Basarajól játszott Egerben, vezére volt a szombathelyi együttesnek
Fotó: Unger Tamás

SZOMBAT

ZF Eger–AVUS 18-9 (4-1, 5-3, 6-2, 3-3). – Eger, 2. forduló, vezette: Petik, Németh.

AVUS: Kovács B. – Ekler B. 1, Takács K., Baj 1, Garancsy, Hajmási, Kurucz. Csere: Irmes 3, Polovic 3, Sági 1, Basara, Takács J.

A legeredményesebb egriek: Rasovic, Gyárfás 3-3 gól.

A bombaerős egriek Vlachopoulos góljával szereztek vezetést, majd hamarosan tovább és tovább növelték előnyüket, már 4-0-ra vezettek, amikor Polovic szépített. A második negyedet is a hazaiak kezdték jobban, 6-2-nél volt a legkisebb különbség a két csapat között, a félidőre 9-4-es egri vezetéssel vonultak a felek. A harmadik negyedet megnyomta a hevesi csapat, az utolsó nyolc perc 15-6-ról indult. A zárófelvonást nem kis bravúrral döntetlenre (3-3) hozták a szombathelyiek.

Debrecen–AVUS 13-13 (3-3, 4-3, 3-3, 3-4). – Eger, 3. forduló, vezette: Füzesi, Németh A.

AVUS: Horváth A. – Irmes, Takács K., Kiss Cs. 2, Basara 5, Takács J. 2, Kurucz. Csere: Polovic 1, Ekler B. 1, Baj, Garancsy 2, Hajmási.

A legeredményesebb debreceniek: Dőry, Durik, Macsi P., La Rosa 2-2 góllal.

Az első negyedben felváltva vezettek a csapatok, s ez a folytatásban sem változott. A vasiak támadásban jól teljesítettek, védekezésben kevésbé: két negyed alatt hét gólt kaptak. A harmadik negyedben háromszor is a debreceniek vezettek egy góllal, de az aligátorok mindháromszor kiegyenlítettek. Az utolsó negyedben viszont kétszer is a vasiaknak volt egygólos előnyük, de húsz másodperccel a lefújás előtt emberelőnyből egyenlítettek a hajdúságiak.

VASÁRNAP

Szentes–AVUS 12-6 (3-2, 2-0, 3-3, 4-1). – Eger, 4. forduló, vezette: Tordai, Marnitz.

AVUS: Horváth A. – Irmes, Takács K. 1, Kiss Cs., Basara 2, Takács J., Garancsy. Csere: Polovic, Ekler B. 1, Baj 1, Juhász M., Hajmási, Kurucz 1, Kovács B.

A legeredményesebb szentesi: Hegedűs 3 góllal.

A vasiak a meccs előtt annyit tudtak: ha nyernek és az Eger is legyőzi a Debrecent, a második helyet a gólkülönbség dönti el a hajdúságiak és közöttük. Az aligátorok azonban csak a második negyed végéig (5-2) tartották a lépést a szentesiekkel, a folytatásban a fáradó vasiak ellen az alföldiek egyre jobban elhúztak és biztosan nyertek.

A C csoport végeredménye: 1. Eger 12 pont, 2. Debrecen 7, 3. Szentes 6, 4. AVUS 4, 5. KSI 0.

Az Eger és a Debrecen jutott a legjobb nyolc közé.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában