Riválist vert el a Körmend

2018.10.09. 22:01

Pályán az NB II-es női kézicsapatok – Két győzelem, három vereség

Az NB II-es női kézilabda-bajnokság 3. fordulójában a Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia II., valamint a Körmend győzelmet aratott, a Bük, a Celldömölk és a Sárvár viszont kikapott.

Tóth Gábor

Fotó: Unger Tamás

Körmendi DMTE–Egerszegi KK 28-22 (15-11). – Körmend, 50 néző, NB II-es női kézilabda-mérkőzés, vezette: Bőhm, dr. Csupor.

Körmend: Dudora – Török 7, Adorján 2, Szabó A. 4, Zsiga 3, Kiskós 6/3, Horváth D. 2. Csere: Anek (kapus), Csépke 1, Huszár 3, László, Cser, Somlai, Herczeg, Szalai. Edző: Oláh Sándor.

A mérkőzés elején kimaradtak a körmendi helyzetek, pontatlan, kapkodó kézilabdával nyitott a házigazda. A félidő közepére azonban letisztult a hazaiak játéka, összeállt a védekezésük, jobb lett a helyzetkihasználásuk, így a szünetben már négy góllal vezettek. A második félidőben is a Körmend diktálta a tempót, sok labdát szerzett, jól védekezett, jó kapusteljesítményt vonultatott fel, pontosan támadott. Végül magabiztos győzelmet aratott egyik nagy riválisa ellen.

Mosonmagyaróvári KC U22–Sárvárfürdő Kinizsi 33-22 (17-9). – Mosonmagyaróvár, 70 néző, NB II-es női kézilabda-mérkőzés, vezette: Harsányi, Vámosi.

Sárvár: Jurik – Horváth 1, Soós 1, Jenőfi 4, Cser 5, Doncsecz 4, Vajda 4. Csere: Varga, Farkas J. 2, Pup 1, Dávid, Farkas L. Edző: Rozmán Gergő.

A három NB I-es játékossal felálló Mosonmagyaróvár kezdett jobban (5-2), de a félidő közepéig jól tartotta magát a Sárvár (8-5). Majd a játékvezetők sorozatos, jogtalan kiállításokkal megtörték a vendégek lendületét. A házigazda pedig élt a lehetőséggel, folyamatos emberelőnyben kézilabdázva átfutott a Sárváron, és a szünetig el is döntötte a mérkőzés sorsát. A második félidő már csak formalitás volt. Ezúttal ugyan gyengén játszott a Sárvár, de a játékvezetők az első félidőben alaposan belenyúltak a meccsbe.

VKL SE Győr–Büki TK 29-28 (14-14). – Ikrény, 100 néző, NB II-es női kézilabda-mérkőzés, vezette: György, Horváth.

Bük: Márkus – Guttyán 7, Szabó N. 1, Pukler 9/4, Baranyai 1, Szabó D. 8/1, Cseledi. Csere: Szalai N. (kapus), Szenczi, Zakariás, Bősze, Marton, Megyeri, Szabó R. 2, Kelemen, Németh B. Edző: Bölöni Roland.

Jól kezdett a Bük, de a folytatásban egyre pontatlanabbul játszott, így átvette az irányítást, a vezetést a házigazda (15. perc: 10-6). Ám sikerült rendezni a sorokat, a szünetben már egyenlő volt az állás. Fordulás után megint meglépett a Győr (38. perc: 19-15). A vasiak nagy küzdelemben ismét egyenlítettek (50. perc: 24-24). Három perc volt hátra, mikor átvette a vezetést a Bük, ám a nagy rohanásban több hibát is vétett, amit a hazaiak zsinórban dobott három góllal büntettek – és megnyerték a kiélezett meccset. A mérkőzés nagy részében futott az eredmény után a Bük, sokat hibázott, magát verte meg.

 

Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia U22–Komárom 31-25 (13-12). – Szombathely, 200 néző, vezette: Gilitsch, Lebár.

SZKKA: Lugosi – Csire 7, Pődör B. 7, Pődör R. 7, Molnár 1, Szmolek 1, Horváth A. 5. Csere: Lőrincz, Kovács T., Bozzai 1, Keszei 1, Farkas 1, Horváth L. Edző: Pődör Zoltán.

A vendég kapta el jobban a mérkőzés elejét (1-4), de aztán rendezte sorait a házigazda. A jó védekezésből gyors leindításokat vezetett, át is vette a vezetést. A második félidőben tovább javult a hazaiak játéka, jó tempót diktálva egyre nagyobb előnyre tettek szert, a végére aztán nem maradt izgalom – magabiztos győzelmet aratott az SZKKA II. lelkes, fiatal együttese.

Celldömölki VSE-Vulkánfürdő–Vady Mosonszolnok 24-26 (8-11). – Celldömölk, 110 néző, NB II-es női kézilabda-mérkőzés, vezette: Bán-Farkas, Miksó.

CVSE: Bognár – Farkas 1, SZOMORKOVITS A. 2, Németh V. 1/1, GEIGER 2, SZECSŐDI 9/6, Sebestyén 4. Csere: SZOMORKOVITS L. 2, Balogh V., Pongrácz, Füzfa, KULCSÁR 2, Málovics 1, Szalai, Berki, Marton. Edző: Salamonné Csótár Adrienn.

A tavalyi bajnokság győztesét fogadta a Celldömölk. A meccset a hazaiak kezdték jobban, ami azonban az eredményben nem mutatkozott meg, ugyanis rengeteg helyzetet kihagytak. Így a szervezetten játszó, jó kapusteljesítményt nyújtó Mosonszolnok meglépett (16. perc: 5-9). Azonban a celliek a második félidő elején ledolgozták a hátrányukat, sőt fordítottak és a 48. percig vezettek is. A nagy iramú meccs hajrájában azonban ismét a vendégek kerültek előnybe (52. perc: 20-23). A végjáték izgalmasra sikeredett, az utolsó percben hetest hibázott a Cell, így már nem volt lehetősége az egyenlítésre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában