röplabda

2018.10.03. 21:26

Szettet raboltak a címvédőtől

Jól helytállt az újonc Hungast-Haladás Szombathely női röplabdacsapata a bajnoki címvédő Békéscsabával szemben az Extraliga 2018/2019-es szezonjának – a 14. fordulóból előrehozott – nyitómérkőzésén.

Horváth Erika

A liberó posztra szerződtetett Sophie Wallner (szemben) ütőként is megállta a helyét, a hálónál is okozott kellemetlen pillanatokat a békéscsabaiaknak

Fotó: Nagy Jácint/ Vas Népe

Hungast-Haladás Szombathely–Békéscsabai RSE 1:3 (21, -15, -20, -17). – Szombathely, 250 néző, női röplabda Extraliga-mérkőzés, vezette: dr. Árpás, Mezei (Prukner, Őri).

A liberó posztra szerződtetett Sophie Wallner (szemben) ütőként is megállta a helyét, a hálónál is okozott kellemetlen pillanatokat a békéscsabaiaknak
Fotó: Nagy Jácint/ Vas Népe

Haladás: Wallner 10, Huff 9, Kolada 3, Takács B. 11, Kinser 12, Kalman 6. Csere: Lojen (liberó), Bokor, Reljic, Csóka. Vezetőedző: Bedőcs Gergely.

 

Békéscsaba: Tálas 1, Glemboczki 15, Pekárik 3, Perovic 12, Milinar 21, Medic 11. Csere: Molcsányi (liberó), Szpin (liberó), Bodnár 8, Szedmák 6. Vezetőedző: Kormos Mihály.

Az újabb bajnoki címéért harcba szálló, az európai porondon is érdekelt Békéscsaba és az újonc, még bevallottan is foghíjas Haladás csatájára vajon fogadott-e volna valaki is 0:3-on kívül más eredményre? Nos, arra valószínűleg senki sem számított, ami az első játsz mában történt. Miután Takács Bernadett megszerezte a Haladás extraligás pontját, nem fordult a kocka, hanem a folytatásban – egyre magabiztosabban – a szombathelyiek irányították a játékot. Köszönhetően a nagyon magabiztos nyitásfogadásnak, mezőnyvédekezésnek, de jók voltak a feladások, támadások, sáncok is. 8-3-ra-ra lépett el a Haladás, és csak ezután kezdtek el zárkózni a békéscsabaiak, akiknek keretébe nem került be a szombathelyi Bodovics Hanna – mert a keddi edzésen megsérült. A főként nyitásfogadásban és védekezésben védtelenebbnek tűnő, több nyitást is rontó vendégeknek 17-16-ig sikerült közelíteni, de egyenlíteni már nem; megnyerte első extraligás játszmáját a nagyon jól küzdő Haladás (25-21.) A második játszma is jól indult a zöld-fehérek számára, de 7-7-nél egyenlített a Békéscsaba. És miután a válogatott első számú feladója, Tálas Zsuzsanna egyre jobban osztogatott, könnyen érvényesítette nagyobb ütőerejét a vendégcsapat (15-25). A következő játékrészben már végig a címvédő volt előnyben. A Haladás dicséretére legyen mondva, nem adta könnyen magát, küzdött, ahogy bírt, a játszma finisében is négy-öt pont volt csak a különbség (20-25). Ahogy az egész mérkőzésen, a negyedik szettben is jól helytállt a szombathelyi együttes, a játékrész derekán még négy ponton tartotta a differenciát (14-18). Aztán rákapcsolt a címvédő, és a játék 105. percében lezárta a mérkőzést (17-25). A Hungast-Haladás Szombathely együttese szombaton (17.00) a Vasas Óbuda otthonában lép pályára.

Bedőcs Gergely: – A lányok kicsit túlteljesítették, amit vártunk tőlük. Az első szettben nagyszerűen játszottak és a szerencse is mellettünk állt. Utána a Tálas Zsuzsanna által vezérelt csabaiak rákapcsoltak.

Kormos Mihály: – Először is szeretném megköszönni a szombathelyieknek, hogy beleegyeztek abba, hogy már most lejátsszuk ezt az amúgy januárra kiírt mérkőzést. Körülbelül 60 meccs áll előttünk ebben a szezonban, ez a segítség egy kicsit mentesíti a lányokat a nagy terheléstől. Gratulálok a Haladásnak, szépen küzdött. Mi viszont most nem tudtuk azt a formát nyújtani, ami ahhoz kell, hogy a végén ott lehessünk az érmekért folyó harcban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában