A HVSE/SI és az egyetemisták férficsapata kikapott

2018.10.10. 07:32

Szombathelyi röplabdások- A második SZoESE-siker

A három szombathelyi NB II-es röplabdacsapat közül csak a SZoESE női együttesének sikerült nyernie a 2. fordulóban.

Horváth Erika

Gulkai Zsófia jó feladásai mellett remek nyitásokkal is segítette a SZoESE-t

Fotó: Unger Tamás / Vas Népe

Szent Benedek BRA U21–Szombathelyi Egyetemi SE 0:3 (-10, -15, -18). – Balatonfüred, 50 néző, NB II-es női röplabdamérkőzés, vezette: Vég, Sarkadi.

SZoESE: Gulkai, Demény Liza, Demény Laura, Börzsönyi, Nagy J., Halmosi. Csere: Bozzai. Edző: Bodzer Attila.

Lendületes, jó és eredményes játékkal kezdett a SZoESE, a különbség egyre csak nőtt a két csapat között (10-25). A második játszmát a hazaiak kezdték jobban, de hamar rendezték soraikat a szombathelyiek és Gulkai jó nyitásaival fordítottak. Megnyugtató előnyük birtokában kicsit lankadt a figyelmük, de a végjátékban ismét keményebben támadtak és nyertek (15-25). Kiegyenlítetten kezdődött a harmadik szett, Gulkai Zsófia pontos feladásait Demény Laura és Halmosi Noémi rendre magabiztosan értékesítette. A vasiak nyitásfogadási hibái miatt kicsit szorosabban alakult ez a játszma, de a biztos győzelmet nem fenyegette veszély. A két forduló után is veretlen SZoESE csapatában mindenki jól teljesített.

Gulkai Zsófia jó feladásai mellett
remek nyitásokkal is segítette a
SZoESE-t
Fotó: Unger Tamás / Vas Népe

ÉDRA-TAC–Haladás VSE/Sportiskola 3:0 (13, 18, 12). – Tata, 50 néző, NB II-es női röplabdamérkőzés, vezette: Barabás Barnabás, Barabás Béla.

HVSE/SI: Sotonyi, Marton, Dancsecs, Dabronaki, Vécsey, Varga R. Csere: Csitkovics. Edző: Petre Mircea Antonio.

A zöld-fehérek csak hét játékossal tudtak elutazni, így az új szabályok szerint nem alkalmazhattak liberójátékost. Elsősorban nyitásfogadási problémáik miatt bukták el az amúgy nyerhető mérkőzést.

Fino Kaposvár SE U21–Szombathelyi Egyetemi SE 3:0 (14, 20, 21). – Kaposvár, 50 néző, NB II-es férfi röplabdamérkőzés, vezette: Oláh, Selega.

SZoESE: Marsai, Koller, Ujvári, Pék, Konetsny, ifj. Bodovics. Csere: Kudron, Barbalics. Edző: Bodovics Árpád.

Az NB II-es meccs előtt a szombathelyiek is megtekintették a nagy csatát hozó Kaposvár-DEAC NB I-es bajnokit (3:1), amelyen a hazai fiatalok nem nagyon kaptak lehetőséget. Ők léptek aztán pályára a SZoESE ellen. A jó hangulatú mérkőzésen a papírforma igazolódott, de a kicsit megilletődötten kezdő vasi csapatnak nincs szégyenkeznivalója, összességében jól helytállt. HE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában