Sakk

2018.11.21. 18:08

Csak a Haladás II győzött

Az NB I/B-s sakkcsapatbajnokság 4. és az NB II. 2. fordulójában megyénk együttesei közül csak a Haladás VSE-Infra­plan NB I/B-s gárdája győzött.

Pum András

Széchenyi ESE I – Haladás VSE-Infraplan II 2-10 – Győr, NB I/B-s sakkmérkőzés.

Az esélyesebb szombathelyiek a vártnál magabiztosabban, simábban nyertek. Győzött: Trbojevic, Kristic, Ugróczky, Magyar, Gaál, Tomasics, Gömböcz, Koloditsova. Remizett: Farkas, Ruck T., Sárdy, Takács G.

Komló–Szentgotthárd- Alsószölnök TSE 8-4 – Komló, NB I/B-s sakkcsapatbajnoki mérkőzés.

Az öt alapjátékosukat nélkülöző vasiak erejéből ennyire tellett. Győzött: Titan. Remizett: Takács, Makk, Kovács B., Nagy K., Kurcsics M., Kurcsics E.

Arborétum-Herény–Zalaegerszeg-Baki Agrocentrum 3,5-8,5 – Lukácsháza, NB II-es sakkmérkőzés.

A jó erőkből álló vendégcsapat győzelméhez nem férhetett kétség, de a különbség túlzott. A hazaiak néhány játékosa döntő helyzetben hibázott. Győzött: Kiss L. Remizett: Kiss B., Kiss R., Gaál, Arany, Gábor.

Sárvári Sakk Club SE–Spartacus SK 3-9 – Sárvár, NB II-es sakkmérkőzés.

Betegségek, egyetemi elfoglaltságok miatt a sárváriak erősen tartalékosan tudtak kiállni a jobb erőkből álló, a bajnokság előtt alaposan

megerősödött vendégek ellen. Remizett: Smidéliusz, Gergácz, Balka, dr. Láng, Egri, Szabó M.

Ajka ASSE–Haladás VSE-­Infraplan III. 6-6 – Ajka, NB II-es sakkmérkőzés.

A zöld-fehérek harmadik csapatában a csupán 11 éves Vilics Hanna és Farkas Boglárka személyében újoncot avattak. A végletekig kiélezett mérkőzésen az utolsó partiban Péchy Zoltán döntetlenre mentette partiját, így alakult ki a 6-6-os végeredmény. Győzött: Gutmann, Vilics. Remizett: Czupor, Rövid, Joó, Varga T., Horváth R., Tóth T., Péchy, Petróczy.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában