Díjeső

2018.11.25. 21:25

Halász Bence az év atlétája – Németh László és Németh Zsolt kapta az év edzője díjat

Nagy vasi díj­esőt hozott a Magyar Atlétikai Szövetség (MASZ) évzáró gálaestje.

Horváth Erika

A Vas megyei díjazottak (balról): Németh László edző, Halász Bence, Lengyák György edző, Ekler Luca, Varga Donát, Gyurátz Réka, Németh Zsolt edző, Doma Benedek és a dobók nagy segítője, Igaz Bálint masszőr

Fotó: MASZ/Zsigmond László Márton

A Magyar Atlétikai Szövetség gálaesten köszöntötte a 2018-as esztendő legeredményesebb atlétáit és edzőiket. Ez alkalommal adták át az Év atlétája és az Év edzője díjakat, de elismerésben részesültek az idén országos csúcsot elért és a világversenyeken jól szerepelt versenyzők és edzőik is.

Az év legjobbjainak kiosztott 11 díjból ötöt Vas megyeiek érdemeltek ki. 2018 legjobb férfi atlétája Halász Bence, a Szombathelyi Dobó SE–Németh Pál Dobóakadémia Európa-bajnoki bronzérmese, a nemzetközi szövetség kalapácsvető versenysorozatának harmadik helyezett kalapácsvetője lett – aki még csak 21 éves. Ezért külön nem adták ki a legjobb U23-as férfi atléta díját. A legjobb magyar női atlétának a békéscsabaiak fedett pályás világbajnok súlylökőjét, Márton Anitát választották.

A Vas megyei díjazottak (balról): Németh László edző, Halász Bence, Lengyák György edző, Ekler Luca, Varga Donát, Gyurátz Réka, Németh Zsolt edző, Doma Benedek és a dobók nagy segítője, Igaz Bálint masszőr
Fotó: MASZ/Zsigmond László Márton

 

Az év edzője díjat a Dobó SE edzőpárosa, Németh László és Németh Zsolt kapta; Halász Bencén kívül további két tanítványuk is kategóriagyőztes lett. Az U23-as hölgyeknél két legjobbat is választottak. A debreceni gátfutó Kozák Luca mellett Gyurátz Rékát is. A szombathelyi kalapácsvető kilencedik lett a felnőtt-Eb-n és új U23-as országos csúcsot is javított. A junior korosztályban szintén Dobó SE-s kalapácsvető, Varga Donát lett a legjobb férfi atléta, aki a junior világbajnokságon hetedikként zárt. Díjazták még az egyesületből az ifjúsági (U18) Európa-bajnokságon és ifjúsági olimpián is negyedik helyet szerző Doma Benedeket.

Az év paraatlétája címet a most a TFSE-ben sportoló, szombathelyi Ekler Luca érdemelte ki a paraatlétikai Eb-n távolugrásban szerzett arany- és 200 méteres síkfutásban elért bronzérmével. Köszöntötték edzőit, Lengyák Györgyöt és Szalma Lászlót is.

– Elégedett vagyok az egész évi teljesítményemmel. Az összes olyan versenyen el tudtam indulni, amiket év elején terveztem, és a teljesítményemmel is elégedett lehetek. Persze akadnak kis hiány­érzetek, de összességében nagyon eredményes év van mögöttem. Ilyet 21 évesen nagyon kevesen tudnak felmutatni – mondta Halász Bence.

– Nagyon örülünk, jól dolgoztak a gyerekek, büszkék lehetünk rájuk – fogalmazott Németh Zsolt, a Dobó SE vezetőedzője. – Jövőre még több világverseny lesz atlétikában, még több tanítványunk bizonyíthat, olyanok is, akiknek idén nem volt módjuk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában