Strandkézilabda

2018.11.15. 21:51

Két vasi arany strandkéziben

Az SZKKA játékosa, Virág Noémi aranyérmet nyert a Szentendre színeiben az Olaszországban rendezett strandkézilabda Bajnokok Kupájában, Venczel József pedig gyúróként – és edzőként – segítette bronzéremhez az Orosháza férficsapatát.

Tóth Gábor

Venczel József és Virág Noémi a Bajnokok Kupája-érmekkel

Fotó: Orosháza KK

Az idén Olaszország, Catania városa – és tengerpartja – adott otthont a strandkézilabda Bajnokok Kupájának (BK). Európa férfi- és női bajnokcsapatai kvalifikálták magukat a sportág legrangosabb klubcsapatoknak kiírt erőpróbájára.

A magyar színeket a férfiaknál az Orosháza, a nőknél pedig a Szentendre képviselte – előbbit gyúróként és edzőként (!) segítette Venczel József, utóbbit játékosként erősítette Virág Noémi. Az egy hétig tartó tornán 16-16 együttes vett részt. Az Orosháza bronzéremig jutott, az elődöntőben a későbbi győztes horvátoktól kapott ki, a bronzmeccsen a németeket gyűrte le. A Szentendre pedig aranyéremmel zárt, a fináléban portugál riválisát múlta felül.

Venczel József és Virág Noémi a Bajnokok Kupája-érmekkel
Fotó: Orosháza KK

– Homokon hosszú évek óta a Szentendre színeiben játszom, örömmel vettem részt a Bajnokok Kupáján. Köszönöm a klubcsapatomnak, a Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia vezetőségének, szakmai stábjának, hogy elengedett Olaszországba – fogalmazott Virág Noémi. – Három éve egyszer már megnyertük a BK-t, tavalyelőtt másodikként, tavaly harmadikként zártunk, most visszatértünk a csúcsra. Nem sokat készültünk az olaszországi tornára, de ez nem okozott problémát, hiszen régi, összeszokott csapat a miénk, meccsről meccsre javultunk, megérdemelten nyertünk. Amennyiben lehetőségem lesz rá, a jövőben is szívesen strandkézilabdázom – de természetesen elsősorban az SZKKA-ra koncentrálok.

– Nagyszerű szervezés fogadott minket Cataniában – árulta el Venczel József. – Mivel a klubcsapatok zöme a nemzeti válogatottakra épült, a színvonal is mindent igényt kielégített. Az Orosházával az idén nyertem bajnokságot, Magyar Kupát, mint válogatott vb-bronzérmet és most egy BK-bronzot – roppant sikeres strandkézilabda-szezont zártunk, örülök, hogy segíthettem a fiúknak. Edzőként azért volt rám szükség, mert a trénerünk nem tudott a csapattal tartani, a játékosok pedig engem kértek fel, hogy irányítsam őket. Eleinte furcsa volt, de hosszú évek óta járok strandkézilabda-rendezvényekre, sokat tanultam, sokat tudok a sportágról, gyorsan belerázódtam.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában