kick-box

2018.11.14. 20:46

Lengyel erőpróba

Szép eredménnyel tért haza egy lengyelországi kick-box erőpróbáról a több szombathelyi sportolót is felvonultató magyar kick-light válogatott.

Tóth Gábor

A független lengyel állam kikiáltásának 100. évfordulója alkalmából számos rendezvénynek, köztük több sporteseménynek ad otthont az ország. Ezek egyike volt a Balti-tengerhez közeli Kartuzy városának kick-box gálája, amelyen a sportág szakágai közül a félerős ütéseket és rúgásokat alkalmazó kick-light szabályok szerint zajlottak a küzdelmek. A válogatott összecsapáson a legutóbbi Európa-bajnokság éremtáblázatán a kick-light szakágban második helyen végzett magyar nemzeti együttes volt a vendége a lengyel csapatnak. A Controll SE színeit képviselő sportolók közül Bárdosi Sándor (74 kg) és Szmolek Emánuel (79 kg) is egyhangú pontozással verte ellenfelét.

A korábbi sokszoros világbajnok Dancsó Zoltán Olasz Attilával együtt irányítja a kick-light és a light-contact válogatottak munkáját. Színvonalas tornaként jellemezték a lengyelországi erőpróbát, amelyen jól helytálltak a magyar sportolók. Arról is beszámoltak, hogy a tatamira lépett magyarok közül hárman indulnak majd a közelgő Európa-bajnokságon. A szombathelyiek közül Bárdosi Sándor full-contactban, míg Szmolek Emánuel light-contactban méretteti meg magát. Így a lengyel gála egy jó állomása is volt a felkészülésüknek. Az Eb előtti utolsó simításokat hétfőtől Tatán végzik a válogatottak, és vasárnap utaznak el Szlovéniába, a kontinensviadal helyszínére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában