Kosárlabda

2018.11.09. 21:19

Nem veheti félvállról a TF-et a Körmend

A szerdai csehországi vendégszereplés után a bajnokság 7. fordulójában hazai pályán bizonyíthat az Egis Körmend. A piros-feketék a Serco-TF-Budapest együttesét fogadják szombaton (18.00).

Tóth Judit

Fotó: Szendi Péter

A csehországi Decinben lejátszott Alpok Adria Kupa csoportmérkőzése biztosan nem kerül be a körmendi kosárcsapat legszebb emlékei közé. A 17 pontos vereség (87-70) után nem sok idő jutott a történtek átgondolására, hiszen szombaton este már bajnokit játszanak a vasiak. Vendégük az újonc a SERCO-TF-Budapest együttese lesz. A fővárosiak hat forduló után még nyeretlenek a bajnokságban, ötször sima vereséget szenvedtek (Kaposvár, Atomerőmű, ZTE, Alba Fehérvár, Pécs), de Debrecenben közel voltak egy idegenbeli sikerhez. Ott végül négy ponttal maradtak alul. Időközben a TF csapatához igazolt a szezont Körmenden kezdő center, Jonas Zohore Bergstedt. A szombati találkozó esélyese egyértelműen a Körmend, de Constantinides edző hangsúlyozta, hogy nem szabad félvállról venni a meccset.

– Számomra egyértelmű a cél, szeretnénk folytatni a bajnokságban meglévő hármas győzelmi sorozatunkat. A legutóbbi, Jászberényben elért sikert komoly eredménynek tartom, mivel egy nagyon motivált, erős csapatot győztünk le, amely komoly önbizalommal lépett pályára. Kevesebb, mint két napunk volt arra, hogy felkészüljünk a szombati meccsre. Nem követhetjük el azt a hibát, hogy a budapestiek helyezéséből és eddigi eredményeiből indulunk ki. Láttam valamennyi élvonalbeli mérkőzésüket. Szerintem nem a teljes valóság az, amit eddig a pályán mutattak, ennél biztosan jobb csapatuk van. Keményen és határozottan kell kezdenünk és az első pillanattól nekünk kell irányítani a mérkőzést. Hazai pályán csak a győzelem elfogadható – mondta a ciprusi szakember.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában