Menetel az SZKKA II.

2018.11.20. 21:24

Pályán az NB II-es női kézicsapatok – megyei rangadót nyert a Bük

Körkép Az NB II-es női kézilabda-bajnokság 8. fordulójában megyei rangadón verte a Körmendet az SZKKA II., idegenben nyert a Sárvár, a Bük, kikapott a CVSE.

Tóth Gábor

Pukler Glória 11 góllal segítette a Büköt

Fotó: Unger Tamás

Komárom VSE–Büki TK 25-37 (11-23). – Komárom, 70 néző, NB II-es női kézilabda-mérkőzés, vezette: Bőhm, Csupor.

Bük: Márkus – Guttyán 7, Szabó N. 4, Pukler 11, Szabó R. 4, Baranyai 3, Megyeri 4. Csere: Szalai N., Szenczi, Szabó D. 4, Cseledi, Marton, Kelemen, Zakariás. Edző: Bölöni Roland.

Végig kézben tartotta a mérkőzést az esélyesebb Bük, tíz perc elteltével már öt góllal vezetett (4-9). Fokozatosan nőtt a különbség, jól játszott és a szünetre már komoly előnye birtokában vonulhatott a BTK (11-23). Nem hozott változást a játék képe a második félidőben sem, tetszés szerint érte el góljait a Bük, s a 39. percben már közel húsz góllal (13-31) vezetett. A folytatásban minden büki játékos lehetőséget kapott.

Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia U22–Körmendi DMTE 41-21 (24-11). – Szombathely, 250 néző, NB II-es női kézilabda-mérkőzés, vezette: Szabóné, Szalai.

SZKKA: Lugosi – Csire 8, Horváth A. 5, Pődör B. 8, Molnár 3, Lakatos 1, Takács K. 2. Csere: Lőrincz (kapus), Moutsogianni 6, Tamási 2, Farkas N. 5, Farkas H., Sámson 1, Tóth N. Edző: Pődör Zoltán.

Körmend: Dudora – Török 5, Adorján 3, Kiskós 7, Huszár 3, Szabó A. 1, Zsiga. Csere: Horváth D. 1, Cser 1, Herczeg, Péter, Somlai, Szalai, Anek. Edző: Oláh Sándor.

Az első tíz percig tudta tartani a lépést a Körmend (6-6), majd gyorsabb tempóra kapcsoltak a fiatal szombathelyiek és állva hagyták ellenfelüket. A szünetig 12 gólosra duzzadt az előnyük (24-12). Így a második félidőre nem maradt izgalom, de a hazaiak így is maximális fordulatszámon pörögtek tovább. Az SZKKA II. a tabella éléről várja a folytatást.

Pukler Glória 11 góllal segítette a Büköt
Fotó: Unger Tamás

Pődör Zoltán: – Kicsit lassabban melegedtünk bele a játékba, de utána már a megfelelő tempóban kézilabdáztunk, aminek meg is lett az eredménye. Örülök, hogy a fiatalok közül többen ismét bizonyítottak.

Oláh Sándor: – A mérkőzés elején még tudtuk tartani a lépést, aztán kijött a különbség az NB I/B-s játékosokkal teletűzdelt SZKKA ellen.

SZESE Győr–Sárvárfürdő Kinizsi 18-21 (7-11). – Győr, 50 néző, NB II-es női kézilabda-mérkőzés, vezette: Ihász, Szántó.

Sárvár: JURIK – Vajda 3, Jenőfi 3, Farkas 8, Soós, Doncsecz 2, Kokas 3. Csere: Varga, Cser 2, Pup, Horváth, Marton, Barabás, Dávid, Bokor. Edző: Rozmán Gergő.

Enervált játékkal kezdett a Sárvár, támadásban sokat hibázott, de jó védekezéssel és remek kapusteljesítménnyel rukkolt elő. Aztán félidő végére már bejöttek a támadások is, így nyugodtnak tűnő előnnyel vonulhatott szünetre. A második félidőben Jurik továbbra is parádézott, jó volt a védekezés, így a gyenge helyzetkihasználás ellenére is nyert a Sárvár.

Celldömölki VSE-Vulkánfürdő–Mosonmagyaróvári KC U22 31-39 (15-21). – Celldömölk, 150 néző, NB II-es női kézilabda-mérkőzés, vezette: Bán-Farkas, Miksó.

CVSE: Balogh V. – Szomorkovits A. 3, Szomorkovits L. 5/5, Németh V. 4/2, Bagics 1, Szecsődi 9, Sebestyén 2. Csere: Füzfa 4/1, Geiger 3, Pongrácz, Szalai F., Szalai Sz., Marton, Giczi G. Edző: Salamonné Csótár Adrienn.

A mérkőzés első 15 perce szoros volt, felváltva estek a gólok. Majd a vendégek a Cell támadásban elkövetett hibáit kihasználva öt góllal elléptek (13-8). És a több NB I-es kerettaggal, BL-győztes játékossal felálló mosonmagyaróváriak tovább növelték előnyüket a szünetig. A CVSE játékosai végig küzdöttek, nem adták fel, Balogh ziccereket fogott – de nem sikerült a felzárkózás. A nyolcgólos különbség a végjátékban alakult ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában