Őrzik a kapus emlékét

2018.12.18. 18:19

A legendás Szarka Zoltán nevét viseli a répcelaki sporttelep

Vasárnap óta az olimpiai bajnok kapus Szarka Zoltán nevét viseli a sporttelep.

Pum András

Szabó József répcelaki polgármester, özvegy Szarka Zoltánné és Németh Gábor, a Répcelaki SE ügyvezető igazgatója a Szarka Zoltán sporttelep előtt

Fotó: Horváth Balázs

A Répcelaki SE kezdeményezésére a helyi képviselő-testület korábban megszavazta, hogy a városi sporttelep Szarka Zoltán, Répcelak díszpolgárának nevét viselhesse. Hivatalosan ugyan már november 1-jétől Szarka Zoltán sporttelep a létesítmény neve, az ünnepélyes avatást azonban az elmúlt hétvégén rendezett I. Szarka Zoltán labdarúgó-emléktornához kapcsolták. Az avatáson többek között a család, Répcelak város képviselői, díszpolgárai, korábbi répcelaki labdarúgók, a Vas Megyei Labdarúgó Szövetség képviselői, Szarka egykori tanítványai (például Király Gábor) és a Haladás öregfiúk csapata is részt vett. Az olimpiai bajnok kapus Szarka Zoltán répcelaki szülők gyermekeként Csornán született, de gyermekkorát Répcelakon töltötte, mindig is ezer szállal kötődött a városhoz. A legendás kapus – aki a Haladásban 244 mérkőzésen védett – 2016. április 18-án hunyt el.

Szabó József répcelaki polgármester, özvegy Szarka Zoltánné és Németh Gábor, a Répcelaki SE ügyvezető igazgatója a Szarka Zoltán sporttelep előtt
Fotó: Horváth Balázs

– Szombathelyiként évtizedek óta tapasztalom, hogy a megyeszékhelyen és azon belül is a sportszerető lakosság körében milyen nagy tisztelet övezi Szarka Zoltánt – mondta Molnár Árpád, a Répcelaki SE társadalmi elnöke. – Szinte minden sportágban, így a labdarúgásban is az olimpiai győzelem számít az egyik legértékesebb eredménynek, emiatt is nagy büszkeséggel támogattuk a döntést, hogy a díszpolgári cím mellett emlékét a felújított sporttelep névadójaként is megörökíthetjük az utókornak. Őrizzük meg e kiváló sportoló és ember emlékét, legyen követendő példa a fiatalok számára is.

A hétvégén a Répce Sportcsarnokban rendezték az I. Szarka Zoltán labdarúgó-emléktornát. A viadalon 19 csapat indult, az elődöntőkben a Lara Autókozmetika-Bunstift 2-1-re legyőzte a Gépágyút, a másik meccsen a Futer Tűzifa ugyancsak 2-1-re verte az Átrium Café-Black Jacket. A döntőben a Lara Autókozmetika-Bunstift 2-1-re verte a Futer Tűzifát. A győztes Lara Autókozmetika-Bunstfit csapata: Lévay Gergely, Kozmor Ákos, Halmos Máté, Hajmási Milán, Imre János, Imre Balázs, Nagy Zoltán, Nagy Martin, Steiner Márk, Steiner Christopher, Tóth Péter, Kratochwill Zoltán, Szalay Roland. A legjobb mezőnyjátékos Gugcsó Benjamin (Átrum), a legjobb kapus Balikó Milán (Futer), a gólkirály Szakács Marcell (Gépágyú) lett. A barátságos öregfiúk-mérkőzésen a Haladás 3-1-re győzte le a Répcelakot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában