teke

2018.12.09. 21:12

Búcsúzott a BL-től a Répcelak

Befejezte szereplését a Bajnokok Ligájában a Répcelaki SE-tekeshop.hu tekecsapata, miután a nyolcaddöntő visszavágóján is kikapott a szlovén Maribor gárdájától.

Horváth Erika

Harmadszor játszhatott a BL-ben a Répcelak csapata, most nem sikerült a negyeddöntőbe jutnia

Fotó: Szendi Péter

Répcelaki SE-tekeshop.hu–KK Konstruktor Maribor 3:5 (3595-3669). – Répcelak, férfi teke Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő-visszavágó.

Répcelak: Kakuk 601, Zapletán 640, Móricz 602, Horváth Z. 578, Molnár 553, Vörös 621. Edző: Kiss Zsolt.

Maribor: Sajko 599, Dobnikar 605, Zvecic 589, Lepej 617, Jurancic 629, Blaz 630.

Miután Mariborban drámai körülmények között kikapott, minimális esélye maradt csak a Répcelak csapatának arra, hogy a nyolcaddöntő visszavágóján fordítani tudjon. Kiss Zsolt, a hazaiak szakvezetője ismét a legjobbjait küldte először csatába, hogy a lehető legnagyobb előnybe kerüljön csapata. A kezeléseknek hála pályára tudott lépni az egész héten idegbecsípődéssel küszködő ötszörös világbajnok Kakuk Levente (601). Ha nem is volt tökéletes állapotban, győztesen került ki a Sajko (599) elleni kiélezett csatából. A várakozásnak megfelelően a kétszeres világbajnok Zapletán Zsombor is hozta a csapatpontot, a nap legjobb eredményével, 640 fával 35-öt vert Dobnikarra (2:0).

Harmadszor játszhatott a BL-ben a Répcelak csapata, most nem sikerült a negyeddöntőbe jutnia
Fotó: Szendi Péter

A második sorban Móricz Zoltánnak (602) is sikerült pontot szereznie Zvezic (589) ellenében, de Horváth Zoltán (578) alulmaradt a maribori teljesítményét jócskán megfejelő Lepejjel (617) szemben. Az utolsó kör előtt ugyan 3:1-re vezettek a vasiak, de szettpontban (7-9) és összfában is jobban álltak a vendégek, utóbbiban 11-gyel többet könyvelhettek el. A répcelakiak befejező játékosai­nak a szlovének két legjobbja jutott. Akárcsak a hazai pályájukon, itt is kiválóan teljesítettek. Jurancic (629) lesöpörte a gyengélkedő Molnár Pált (553), Vörös Milánnak pedig 621 fával sem sikerült pontot szereznie Blaz (630) ellen.

A répcelakiaknak hazai pályán sem sikerült nyerniük a visszavágón, a Maribor kettős győzelemmel jutott a BL legjobb nyolc csapata közé.

– Ezt a párharcot nem itthon vesztettük el, hanem idegenben, ahol hatalmas, mondhatni amatőr hibákat vétettünk – mondta Kiss Zsolt, a répcela­kiak edzője. – A 6:2-es előnye tudatában a Maribornak már nem volt nehéz dolga, csak ki kellett használnia a gyengeségeinket, amit meg is tett. Összességében nem tartom jobbnak a szlovén csapatot, de ebben a párharcban egységesebb volt, valamennyi játékosa kiegyensúlyozott teljesítményt tudott nyújtani. Ha nálunk nem változik a helyzet, a bajnokságban is komoly vetélytársaink lehetnek a nemzetközi porondon való indulásért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában