mindkét ellenfelét magabiztosan verte

2018.12.09. 21:06

Hámori Ádám hatodszor is bajnok lett

A kőszegi (büki szakosztállyal is működő)Fitt-Box Ökölvívó Egyesület bokszolója, Hámori Ádám aranyéremmel zárta az idei magyar bajnokságot – ezzel hatodik (!) felnőtt magyar bajnoki címét szerezte.

Tóth Gábor

A bíró Hámori Ádám kezét emeli a magasba a döntő után–a kőszegiek büszkesége ismét begyűjtötte az aranyat

Fotó: Fitt-Box ÖE

A Fitt-Box Ökölvívó SE Szoták Tituszt (64 kg) és a címvédő Hámori Ádámot (91 kg) nevezte az ob-ra. A szombathelyi Skorpió Box Club színeit Döbrösi Ádám (+91 kg) képviselte Budapesten. Míg a Haladás VSE Orsós Lászlóval (56 kg) és Habda Milánnal (64 kg) indul csatába. Érmet közülük egyedül a válogatott Hámori Ádám szerzett – Varsányi Áron vezetőedző és Gombai János edző tanítványa ezzel begyűjtötte hatodik felnőtt magyar bajnoki címét. Az idei ob-n az első két napon a Halassy Olivér Sportcsarnok adott otthont a meccseknek, csütörtökön és pénteken viszont már a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban mérkőztek egymással a versenyzők. Összesen 130 sportoló lépett ringbe.

Hámori Ádám az elődöntőben kezdett a hódmezővásárhelyi Rácz József ellen. Nagy formában bokszolt, ellenfelére a harmadik menetben rá is kellett számolni, végül egyhangú pontozással nyert. A döntőben aztán a debreceni Nagy Bence következett. Hámori fokozatosan melegedett be, de így is biztosan, 4-1-es pontozással diadalmaskodott.

– A bajnoki címet céloztam meg az ob-n, örülök, hogy sikerült begyűjtenem az aranyat – árulta el a 23 éves Hámori Ádám. – Az elődöntőt simán vettem. A fináléban az a Nagy Bence várt rám, akivel korábban már háromszor is megmérkőztem, és mindig legyőztem. Ám a döntő napján rosszul ébredtem, betegség, rosszullét kerülgetett a nap nagy részében, így azért izgultam kicsit, hogy milyen állapotban leszek a meccs idején – de szerencsére frissen, fitten léphettem ringbe. Az első menetbe kicsit talán belealudtam, túl óvatosan kezdtem, de a második-harmadik menetben már nem volt probléma, biztos győzelmet arattam. Büszke vagyok a címvédésemre, valamint arra is, hogy már hatszoros felnőtt magyar bajnoknak vallhatom magam. Munkás időszak van mögöttem, kemény felkészülés előzte meg az ob-t. Az biztos, hogy most szusszanok egyet, egy hétig az edzőterem felé sem nézek. De a hónap végén már belekezdünk az alapozásba, ugyanis a februá­ri nemzetközi Bocskai Emléktornán is szeretnék szép eredményt elérni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában