Gyerekeket tanított

2018.12.13. 17:59

Storcz Botond és az eszkimó

Storcz Botond háromszoros olimpiai bajnok kajakos vendégeskedett a Rába-parti kisvárosban – a városi uszodában eszkimó fordulót tanított a gyerekeknek.

Tóth Judit

Eszkimóforduló –bemutatja Storcz Botond

Fotó: Jámbori Tamás

Storcz Botond jelenleg a Magyar Kajak-Kenu Szövetség szlalom (vadvízi) szakágának vezetője. Amellett, hogy koordinálja az aktív versenyzőket, abban is nagy szerepet vállal, hogy a szlalom kajakot és kenut minél szélesebb körben megismertesse. Körmend a szlalom egyik bázisa lehet a jövőben, szó van egy gyakorlópálya kialakításáról, éppen ezért nem véletlen, hogy az olimpiai bajnok az elmúlt hónapokban többször megfordult Körmenden. Legutóbb a kisváros uszodájában találkozhattak vele az érdeklődők, ahol elsősorban a szlalomban gyakran alkalmazott eszkimó fordulót mutatta be. Míg Storcz simán fordult hajóval együtt a víz alatt,

addig a gyerekek csak a próbálkozás szintjén maradtak. Ez a technikai elem nem könnyű, sok gyakorlás kell hozzá.

Eszkimóforduló –bemutatja Storcz Botond
Fotó: Jámbori Tamás

– Mi az eszközöket biztosítjuk, már csak az kell, hogy a síkvízi kajak és kenu mellett a szlalom is minél több fiatalt megfogjon – mondta Storcz Botond.

A Rába-parti kisvárosban a Bereki Bárkás Egylet Egyesület működtet kajak-kenu szakosztályt, amelynek taglétszáma harminc fő. Fiúk és lányok vegyesen, 7–19 év között, akiknek most arra is lehetőségük nyílik, hogy a szlalomban is kipróbálják magukat. Ehhez a Magyar Kajak-Kenu Szövetség a körmendi szakosztálynak három hajót adott, amely kajakként és kenuként is használható. A hajókhoz lapátokat, sisakokat, valamint hullámkötényeket is biztosítottak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában