röplabda

2018.12.14. 21:41

Szíjártóné Kőszegi Bernadett emlékére

Az első Szíjártóné Kőszegi Bernadett-emléktornán a két legkisebb korosztály röplabdás palántái találkoztak.

Horváth Erika

Az U13-as minik apályán, balról Szakály Stefánia, Horváth Dóra, Böndicz Larissza

Fotó: Unger Tamás

Első alkalommal viselte a Szombathelyi Sportiskola röplabdaszakosztályának decemberi nagy rendezvénye a vasi megyeszékhelyről indult, olimpiai negyedik, háromszoros Európa-bajnoki bronz­érmes, 224-szeres válogatott röplabdázó – a 2015-ben tragikus körülmények között elhunyt – Szíjártóné Kőszegi Bernadett nevét. Nagyüzem volt a Boldog Brenner-iskola hatalmas tornacsarnokában, négy pályán, két korosztályban hat-hat csapat ütötte a labdát. A lelátó is megtelt, szülők, hozzátartozók szurkoltak a röplabdás palántáknak.

Az U13-as minik apályán, balról Szakály Stefánia, Horváth Dóra, Böndicz Larissza
Fotó: Unger Tamás

Az országos minibajnokság I. osztályának egyik régiós versenyét vívta az U13-as korosztály – itt négy-négy elleni a játék. A hat csapat közül magasan kiemelkedett a BVSC-Zugló együttese, de a Szombathelyi Sportiskola csapata is megállta a helyét, Tóthné Szőke Csilla lányai a harmadik helyet szerezték meg. Hármas csoportjukból a Budaörs 2:1-es és a RÖAK Kaposvár Kék 3:0-s legyőzésével csoportelsőként jutottak a keresztjátékba. Ott 2:1-re kikaptak a Sümeg-Dabronctól (68-65 volt a pontkülönbség). A harmadik helyért rendezett helyosztót 2:1-re nyerték meg a szombathelyiek a Budaörssel szemben. A három különdíj közül az egyiket hazai

versenyző, Gergácz Olga kapta.

Hat U11-es szuperminicsapat – köztük három szombathelyi – a Mikulás-kupáért játszott. A három-három elleni játékban a SzoSI I. (Németh Luca, Csákváry Kinga, Novák Amira, Csóka Csenge, Mészáros Blanka) bizonyult a legjobbnak, a második helyet a SzoSI II. (Szabó Réka, Dénes Hanna, Tárnoki Csenge, Rudolf Dorina, Szőllősi Lili, Polgár Patrícia) szerezte meg, a SZoSI III. (Schäffer Anna, Molnár Mira, Horváth-Talián Luca, Horváth Szonja, Szabó Réka) pedig negyedik lett. Mindhárom csapat edzője Kovács Krisztián. A háromból két különdíj itthon maradt – Németh Lucánál és Szabó Rékánál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában