floorball

2019.01.22. 21:47

Dicséretes negyedik helyet szerzett az egyházasrádóci iskola a floorball-diákolimpia országos döntőjében

Dicséretes negyedik helyet szerzett az Egyházasrádóci Kossuth Lajos Általános Iskola II. korcsoportos fiúcsapata a floorball-diákolimpia országos döntőjében.

Horváth Erika

Állnak (balról): Palkó Áron, Simon Attila felkészítő, Ilnicki Marcell, Lakosi Tamás, Tóth Attila. Elöl: Svób Milán Fotó: Kossuth-iskola

Nyolc csapat jutott be a kazincbarcikai országos döntő II. korcsoportos fiúmezőnyébe is – a (nagy)városokból érkezett együttesekkel kellett felvennie a harcot a mindössze 145 diákot számláló egyházasrádóci iskola csapatának. Egy-egy gárda hat főt nevezhetett; a Simon Attila tanár úr vezette vasiak egyik játékosuk betegsége miatt csupán öten tudtak elutazni. A felkészülésüket nehezítette, hogy a tornatermük felújítása miatt hetente egyszer, osztályteremben tudtak csak gyakorolni.

Ennek ellenére négyes csoportjukban a rádóciak parádésan szerepeltek. A jászberényi Szent István-iskolát 4-3-ra verték, a fővárosi Testnevelési Egyetem gyakorlóiskolájának együttesét 6-0-ra lépték le. A szigetszentmiklósi József Attila-iskola csapatán gólgazdag mérkőzésen 6-5-re kerekedtek felül, így százszázalékos teljesítménnyel, csoportgyőztesként várhatták az elődöntőt, amelyet a másik csoport másodikjával, a paksi Deákkal kellett megvívniuk. Ekkorra már érződött a vasiakon a fáradtság. 2-2-vel végződött a rendes játékidő, a büntetőkre maradt a döntés. Az egyházasrádóciak három lehetőségükből egyet sem tudtak kihasználni, a paksiaknak egyet sikerült. Így ők vívhatták a finálét, az Egyházasrádóc pedig a bronzmeccset ugyanazzal a Jászberénnyel, amelyet a csoportmeccsen – még frissen – magabiztosan legyőzött. Ezúttal mentálisan és fizikálisan is alulmaradtak a vasiak, 5-1-re kaptak ki. A Miskolc, a Paks és a Jászberény mögött negyedikek lettek tehát, megismételve a Kossuth-iskola két évvel ezelőtti történelmi sikerét – amelyet ugyanezek a fiúk még I. korcsoportosként értek el. A torna all star csapatába beválasztották Palkó Áront.

Állnak (balról): Palkó Áron, Simon Attila felkészítő, Ilnicki Marcell,
Lakosi Tamás, Tóth Attila. Elöl: Svób Milán Fotó: Kossuth-iskola

– A szakértők egyöntetű véleménye szerint a csapatnak a játéktudása alapján a döntőben lett volna a helye. Sajnos szinte végig csere nélkül kellett játszani, a kevés pihenő a végére már leamortizálta a csapatot, ennek tulajdonítom, hogy a büntetőknél már nem tudtak koncentrálni a fiúk – értékelt Simon Attila testnevelő. – De csak gratulálni tudok a példamutató hozzáállásukhoz, a mutatott játékukhoz, kitartásukhoz és persze a negyedik helyezésükhöz a sokkal nagyobb városi iskolák csapatai között.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában