Sárai Gabriella lett Kővári József utódja

2019.01.30. 19:48

Elnökváltás a megyei tornaszövetségnél

Elnökcsere is történt a Vas Megyei Torna Szövetség tisztújító közgyűlésén: a 25 évig regnáló Kővári Józsefet Sárai Gabriella váltotta.

Horváth Erika

A közgyűlés főszereplői. Balról: prof. dr. Gadányi Károly, Weidinger Veronika, Grénus Gabriella, Sárai Gabriella, Kővári József, Rácz Gábor, Dévai Boglárka

Fotó: Megyei Tornaszövetség

A Vas Megyei Sportági Szakszövetségek Tanácsának elnöke, prof. dr. Gadányi Károly vezette le a Vas Megyei Torna Szövetség tisztújító közgyűlését. Az elnökségben több poszton is történt változás. Huszonöt évnyi szolgálat után lemondott az elnök Kővári József, aki az elnökség egyik tagját, Sárai Gabriellát javasolta utódjául.

A közgyűlés főszereplői. Balról: prof. dr. Gadányi Károly, Weidinger Veronika, Grénus Gabriella, Sárai Gabriella, Kővári József, Rácz Gábor, Dévai Boglárka
Fotó: Megyei Tornaszövetség

A közgyűlés egyhangúlag meg is szavazta az előterjesztést. Haláláig a celldömölki Czupor Ferencné képviselte az elnökségben a megye Szombathelyen kívüli tornasportját. Most a jáki Weidinger Veronikát választották erre a pozícióra. Új tagja lett az elnökségnek a Szombathelyi Sportiskola tornásza, az ugrásban Európa-bajnok Dévai Boglárka személyében, aki a sportolókat képviseli a továbbiakban. A megyei szövetségen belül a titkári feladatokat továbbra is Rácz Gábor látja el, a versenysportért Vizer Erzsébet, a diáksportért pedig Grénus Gabriella a felelős.

A megyei tornaszövetség közgyűlése egyhangúlag elfogadta azt az indítványt is, hogy jelezzék a Magyar Torna Szövetség vezetése felé: támogatják, hogy Dévai Boglárka edzőit, Rácz Gábort és Vizer Erzsébetet terjesszék fel, javasolják mesteredzői címre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában