Jótékonykodó futballisták

2019.01.29. 21:26

Megmozdult a térség, 16 kispályás csapat nevezett a tornára

Nagy sikert aratott, s a Nárai győzelmével ért véget a perenyei kisfiú, Olivér gyógykezelését segítő jótékonysági teremlabdarúgó-torna.

Tóth Gábor

A Nárai együttese gyűjtötte be az aranyérmet

Fotó: Sé Sportegyesület

Nem várt nagy sikerrel rendezte meg a Sé Sportegyesület és az Atlantisz Sé Sport­egyesület a perenyei kisfiú, Olivér gyógykezelésére kiírt jótékonysági teremfocitornát az elmúlt hétvégén Toronyban. Igaz, már az előkészületek alatt érezni lehetett, hogy nagy lesz az összefogás, mindenki tenni akar az ügyért. Végül 16 csapat nevezését tudták elfogadni a szervezők, zömében a társközségek csapatai vettek részt az erőpróbán: Bucsu, Felsőcsatár (két csapattal), Söpte, Gencsapáti, Bozsok, Gyöngyösfalu, Lukácsháza, Perenye, Nárai, Torony, Sé, Egyetemi SE, Atlantisz Sé SE, Majdnem Befutottak, Torony Baráti Társaság. A rendezvényen amikor csak tudott, megjelent Olivér is a szüleivel.

A Nárai együttese gyűjtötte be az aranyérmet
Fotó: Sé Sportegyesület

Az első nap csoportküzdelmei után a négy négyes csoportból az első és második helyezettek jutottak tovább a középdöntőbe. Végül a középdöntő két négyes csoportjának első két helyezettje keresztbe játszással döntötte el a végső sorrendet. Nagy érdeklődés mellett, remek hangulatban kezdődtek a helyosztók – a legjobbak mérkőzéseit már a helyszínen tekintette meg az esemény fővédnöke, Király Gábor is. Az elődöntőben a Nárai 3-1-re verte a Söptét, míg az Atlantisz Sé SE–Egyetemi SE összecsapás 3-3-as eredménnyel zárult, végül büntetőkkel az Atlantisz Sé 3-1-re nyert. A bronzmeccsen az Egyetemi SE vigasztalódott, 6-1 arányban bizonyult jobbnak a Söpténél. A döntő végig színvonalas, nyílt, parázs jelenetektől sem mentes küzdelmet hozott, melyen a Nárai 3-1-re győzte le az Atlantisz Sét.

Végeredmény: 1. Nárai (Tímár Balázs, Vajda Bálint, Vajda Balázs, Takács Jácint, Hompasz Márton, Bárdics Ádám, Kovács István, Draskovics Dániel, Máthé György, Hegedűs József, Rozmán Pál), 2. Atlantisz Sé SE, 3. Egyetemi SE, 4. Söpte.

A torna legjobb kapusa Tímár Balázs (Nárai), legjobb mezőnyjátékosa pedig Uri Tibor (Atlantisz Sé SE) lett.

A nevezési költségekből, a megvásárolt kezdőrúgásokból és az adományokból több mint 800 ezer forint gyűlt össze Olivér gyógykezelésére. Zárásként a szervezők, Nagy Róbert, Horváth László és Süle József Richárd, mindenkinek megköszönték a támogatást, a segítő munkát, és azzal az összegzéssel búcsúztak, miszerint ismét sikerült bizonyítani, hogy összefogással a kis közösségek is képesek nagy dolgok megvalósítására.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában