sakk

2019.01.28. 21:49

Nagy csatában Haladás-vereség

Az NB I-es férfisakkbajnokság 4. fordulójában a Haladás VSE-Infraplan együttese egy ponttal kikapott a Pénzügyőrtől.

Pum András

Ifj. Héra Imre elkésett a mérkőzésről, de így is nyerni tudott

Fotó: Unger Tamás

Pénzügyőr SE–Haladás VSE-Infraplan 6,5-5,5. – Budapest, NB I-es férfi-sakk­csapatbajnoki mérkőzés.

Az első táblán a cseh olimpikon Zbynek Hracek a nyitás után gyalogelőnyre tett szert, majd végül bástyaáldozattal megnyerte a partit Brkic ellen. A második táblán Babula a nyitás után védekezésre szorult, ám kivédte ellenfele támadásait, a parti végül döntetlennel fejeződött be. A harmadik táblához ifj. Héra Imre 20 perces késéssel érkezett, ennek ellenére jól jött ki a nyitásból. Majd két gyalogelőnyre tett szert, ami elegendő is volt győzelméhez. A negyedik táblán Alojzije Jankovic – a Horvát Sakkszövetség főtitkára – a középjátékban hibázott, végül kikapott. Az ötödik táblán versenyző Németh Miklós a középjátékban elnézett egy gyalogot, és végül pont nélkül maradt.

A hatodikon Ruck Róbert jól jött ki a nyitásból, a középjátékban minőségi előnyhöz jutott, ám végül nem tudta a maga javára fordítani a meccset – remi lett a vége Hujbert Flórián ellen. Dr. Kovács Gábor kedvenc megnyitásával indított, jól is játszott, ám fővárosi ellenfele, Seres Lajos pontosabban sakkozott. A végjáték egyenlő erők küzdelmét hozta – döntetlennel zárult a parti. A Szük Balázs–Petényi Tamás-párharcban a hazaiak versenyzője 15 lépés után döntetlent ajánlott, amit szombathelyi ellenfele elfogadott. A következő táblán Csonka Attila – csakúgy, mint ellenfele, Bakos Balázs – a védekezésre összepontosított, az idő mú­lásával végül békés döntetlennel ért véget a mérkőzés.

Ifj. Héra Imre elkésett a mérkőzésről, de így is nyerni tudott
Fotó: Unger Tamás

Ruck Tamás öt és fél órás partiban gyaloghátránya ellenére tiszt­áldozattal döntetlenre mentett Fogarasi Tibor ellen. A 11. táblán a Haladás ifjúsági játékosa, Ugróczky Péter nyitásban kisebb pontatlanságot követett el, a hazaiak olimpikonja, Gara Anita agresszív játékával gyalogelőnyös végjátékra tett szert, és végül biztosan győzött. Az utolsó táblán az olimpikon Lakos Nikoletta ellenfele, a Pénzügyőr ifjúsági játékosa, Karácsonyi Gellért időzavarba került, döntetlennel ért véget a parti.

A két közel azonos képességű csapat találkozóján megérdemelt hazai siker született.

Győzött: Hracek, ifj. Héra. Remizett: Babula, Ruck R., dr. Kovács, Petényi, Csonka, Ruck T., Lakos.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában