Szuperliga: ismét döntős a CVSE

2019.02.27. 21:36

Akárcsak idegenben, hazai pályán is nyertek a vasiak a horvát Varazdin ellen

Története során negyedszer jutott be a Közép-európai Szuperliga döntőjébe a CVSE-Swietelsky-Jufa Hotels férfi asztalitenisz-csapata.

Horváth Erika

Párosban nem termett babér Szita Mártonnak (balról) és Fazekas Péternek, de minden egyéni meccsüket megnyerték Fotó: Szendi Péter

CVSE-Swietelsky-Jufa Hotels–LifeClass RC Starr Varazdin 6-3. – Celldömölk, férfi asztalitenisz Közép-európai Szuperliga elődöntő, visszavágó.

Páros: Fazekas, Szita–Redjep, Runjic 2:3 (-9, 5, -13, 7, -8) (0-1). Egyéni, 1. forduló: Kriston–Redjep 1:3 (-7, -8, 8, -11), Fazekas–Runjic 3:0 (4, 10, 9), Szita–Soorosh 3:2 (7, -3, 9, -12, 13) (2-2). 2. forduló: Fazekas–Redjep 3:0 (7, 7, 2), Kriston–Soorosh 1:3 (-5, -3, 6, -8), Szita–Runjic 3:1 (1, 6, -9, 4) (4-3). 3. forduló: Fazekas–Soorosh 3:1 (8, -7, 4, 4), Szita–Redjep 3:0 (7, 4, 8) (6-3).

Párosban nem termett babér Szita Mártonnak (balról) és Fazekas Péternek, de minden egyéni meccsüket megnyerték Fotó: Szendi Péter

A horvát csapat angol Baggaley nélkül érkezett, de így is feladta a leckét a cellieknek, akik egy héttel korábban, Varasdon 64-es győzelmet arattak. A fordulat reményében, akárcsak a szombati bajnokin, ezúttal is Szita Márton és Fazekas Péter játszotta a párost, de a siker még várat magára. Hamarosan már 2-0-s előnyben voltak a vendégek, mert Kriston Dániel görcsös volt, sokat rontott, így nem tudta állni a sarat a volt válogatott Redjeppel. Fazekas ugyan három szettben verte Runjicot, de a második és harmadik játszmában nem volt könnyű dolga. Szita és az iráni Soorosh találkozója hozta a nap leghosszabb és legszorosabb csatáját. Különösen az utolsó három játsz­ma volt kiélezett. A 1-1 után a harmadik szettet Szita nyerte, a negyedikben már 8-5-re vezetett, mégis alulmaradt. A döntő játszmában viszont az iráninál már 10-8-as előny is volt, mégis a celliek kitűnősége örülhetett. Ezzel egyenlítettek a hazaiak, és a következő körben át is vették a vezetést, bár Kristonnak továbbra sem ment a játék. Fazekasnak és Szitának viszont igen, ők a további két meccsüket is megnyerték, így sikerült ismét legyőzni a Varasdot. Klampár Tibor legénysége tehát kettős győzelemmel lépett tovább a döntőbe. Győzött: Fazekas 3, Szita 3, illetve Redjep 1, Soorosh 1, Redjep–Runjic páros.

A fináléban a címvédő CVSE ellenfele az osztrák SG Stockerau gárdája lesz, amely az elődöntőből szintén kettős győzelemmel jutott túl Ausztria U23-as válogatottján. Az oda-visszavágós döntő játéknapjai: április 16. és április 30. A celliek történetük során negyedszer játszhatnak döntőt, eddig két aranyuk (2016, 2018) van. A Stockerau először finalista, eddig két bronza van a Szuperligában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában