Kosárlabda

2019.03.01. 20:00

A körmendiek a TF-nél folytatják

Az NB I-es férfikosárlabda-bajnokság hétvégi fordulójában az Egis Körmend csapata a fővárosba látogat. A piros-feketék ellenfele a Serco-TF Budapest lesz – szombaton 18.30-tól a Ludovika Arénában.

Tóth Judit

Fotó: Szendi Péter

A Magyar Kupa és a válogatott szereplése miatt néhány hétig szünetelt a bajnokság a férfikosárlabda NB I-ben. Az Egis Körmend kosárcsapata legutóbb február 14-én játszott mérkőzést, a Zsíros Tibor Magyar Kupa nyitónapján. Győrben nem sikerült a továbbjutás az elődöntőbe, a piros-feketék már az első napon búcsúztak a kupától. A Jászberénytől elszenvedett vereség miatt gyorsan hazautaztak, így belefért egy néhány napos pihenő. Aztán újul erővel – Ferencz Csabát válogatottbeli szereplése miatt rövid időre nélkülözve – ismét munkába álltak a piros-feketék, és változatos edzésprogrammal készültek a bajnoki alapszakasz folytatására.

Mario Delasnak a szezont Körmenden kezdő Bergstedt ellen kell helytállnia
Fotó: Szendi Péter

– Három meccsünk lesz most egymás után idegenben, ez azért sokkal nehezebb, mint ha saját közönségünk előtt szerepelnénk. Az első két mérkőzésen olyan csapatokkal találkozunk, amelyek az alsóházban vannak, ennek ellenére nem írjuk le őket. A budapestiek lesznek első ellenfeleink, akik eddig csupán két győzelmet szereztek, de szerintem feljövőben vannak. Legutóbb idegenben meg tudták verni a Pécset, amitől akár nagyobb lendületet is kaphattak, pláne úgy, hogy most ők játszanak hazai pályán. Aztán jön majd a szegedi és szombathelyi vendégjáték, de ezekkel egyelőre még nem szeretnék foglalkozni, mindig az aktuális meccsre koncentrálunk. Egyértelmű, hogy a győzelem a cél, az élbolyban nagy a tolongás, minden diadal aranyat ér. Becsülettel felkészültünk a találkozóra, nyerni megyünk Budapestre – mondta Matthias Zollner, a Körmend vezetőedzője.

A Körmend jelenleg második a bajnokságban 13 győzelemmel és hat vereséggel. A TF-Budapest a sereghajtó, 14. a tabellán, két nyertes mérkőzéssel és 17 fiaskóval. A fővárosi csapatban ismerőst is üdvözölhetnek a körmendiek Jonas Zohore Bergstedt személyében, aki a Rába-parti együttesnél kezdte a szezont. A dán válogatott center most a TF-nél vitézkedik, ellenfele a pályán a helyére igazolt horvát válogatott, Mario Delas lesz szombaton este.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában