Felsőházi rájátszás

2019.03.11. 20:25

Futsal: egy pontot szerzett idegenben a Haladás VSE

Az NB I-es futsalbajnokság felsőházi rájátszásának 3. fordulójában a Kútház Haladás VSE a Nyírgyulaj vendégeként játszott eseménydús döntetlent.

Tóth Gábor

A téli átigazolási szezonban megerősített Nyírgyulaj két győzelemmel kezdte a rájátszást, jó formában várta a vasi alakulatot – amely hosszú, több mint 500 km-es utazás után lépett pályára.

Nyírgyulaj KSE–Kútház Haladás VSE 4-4 (1-2). – Nyírgyulaj, 300 néző, NB I-es futsalmérkőzés, vezette: Belicza, Takács (Boda).

Nyírgyulaj: Pallai – Vlasovych, Sánta, Fekete, Siska. Csere: Opre (kapus), Klushyn, Angyalos, Tóth, Nagy, Kántor, Orosz, Vas, Pazonyai. Edző: Lovas Norbert.

HVSE: Sásdi – Simic, Henrique, Dróth, Vas. Csere: Gyimesi, Alasztics (kapusok), Michel, Sanchez, Hajmási, Horváth P., Sipos, Németh Z., Vidák. Edző: Sziffer András.

Szombathelyi gólszerzők: Dróth, Vidák, Horváth P., Michel.

Nagy lendülettel estek egymásnak a felek. A Haladás korán, már a 2. percben megszerezte a vezetést, Dróth fordult le a védőjéről, és nagy gólt rúgott.A percek múlásával magára talált a házigazda, kiegyenlítettebb lett a meccs, de ekkor is a szombathelyiek akarata érvényesült. Dróth szerzett labdát erőszakosan a saját térfelén, végigvitte a kontrát, a kapusba lőtt, de a kipattanót az akciót kísérő Vidák elé pöckölte, aki közelről nem hibázott (0-2). A gól után a hevesen reklamáló hazai edzőt kiállították. Már úgy tűnt, hogy kétgólos szombathelyi előnnyel vonulnak szünetre a csapatok, amikor az első félidő utolsó percében egy hazai átlövés Hajmásin megpattanva a kapuban kötött ki – roppant szerencsés góllal szépített a Nyírgyulaj (1-2).

Fordulás után aztán gyorsan – és váratlanul – fordított a házigazda: előbb egy szöglet perdült be a vasi kapuba, majd egy átlövés talált utat a lábak között (3-2). A peches gólok megzavarták a vasiakat, de aztán erőre kaptak, és Horváth Péter egy szép akció végén egalizált (3-3). Futottak, rohamoztak a zöld-fehérek, de ahelyett, hogy fordítottak volna, kaptak egy újabb gólt, ezúttal kontrából (4-3). A hajrában vészkapus játékra váltott a HVSE, Michel révén az egyenlítés sikerült is (4-4) – ám az utolsó másodpercben a brazil légiós ordító ziccert rontott, így a győzelem elmaradt.

Sziffer András: – Peches gólokat kaptunk, de így is nyerhettünk volna. Küzdöttünk becsülettel, nem tudom elmarasztalni a fiúkat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában