női kosárlabda-bajnokság

2019.04.07. 19:46

Bravúros SZoESE-győzelem

Bravúros győzelemmel folytatta az amatőr NB I-es női kosárlabda-bajnokságot a SZoESE: a tabellán második Szegedet gyűrte le.

Tóth Gábor

Szabó-Haklits Zsuzsanna nagyot játszott, 28 pontig jutott, öt triplát dobott, tíz lepattanót szerzett Fotó: Horváth Balázs

Fotó: VN-Archív/Horváth Balázs

Szombathelyi Egyetemi SE–Szegedi KE 77-69 (15-19, 17-11, 26-21, 19-18). – Szombathely, 50 néző, amatőr NB I-es női kosárlabda-mérkőzés, vezette: Horváth A., Szalai Zs.

SZoESE: FEKETE T. 11, JAKUBOVICS 20, SZABÓ-HAKLITS 28/15, SÁNDOR 5, PLÓZER 8. Csere: KOLTAY 5, Szanati –, Nagy Cs. –, Fekete F. –, Szabó K. –, Nagy A. –. Edző: Szabó László.

Nagy lendülettel, 5-0-val nyitott a házigazda, meglepte esélyesebb ellenfelét. A Szeged csak nagy nehezen rendezte sorait, az etap hajrájában vette át a vezetést. A második negyedben is folytatódott a küzdelem, fej fej mellett haladtak a csapatok. A félidő utolsó perceiben viszont egy 6-0-s rohammal átvette a vezetést a SZoESE (20. perc: 32-30). Fordulás után is színvonalas, jó meccset vívtak a csapatok, erős tempót diktáltak. És állandósult a vasiak 6-7 pontos előnye (30. perc: 58-51). A záró játékrészben a Szeged mindent megtett, hogy megnyerje a meccset, ott loholt a SZoESE nyomában (35. perc: 68-64). Ám a hazaiak egy 9-0-s rohammal pontot tettek a meccs végére (37. perc: 77-64), így a közvetlen hajrára nem maradt izgalom. Bravúros győzelmet aratott a SZoESE.

Szabó-Haklits Zsuzsanna nagyot játszott, 28 pontig jutott, öt triplát
dobott, tíz lepattanót szerzett Fotó: Horváth Balázs

Szabó László: – Óriási gratuláció jár a lányoknak, egy sokkal magasabban jegyzett csapatot vertek meg. Nemcsak nagyot küzdöttek, hanem jól is játszottak. Ha így teljesítünk a folytatásban is, akkor mindenki ellen lehet esélyünk.

A SZoESE kedden (15.00) a szomszédvár ZTE NKK II. vendégeként lép pályára – az újabb győzelemért utaznak a szombathelyiek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában