Elkezdték a szezont

2019.04.04. 19:24

Fekvenyomópadon a Szombathelyi Gladiátorok

Szép eredményekkel tértek haza a Szombathelyi Gladiátorok SE sportolói a III. Alföldi Betyár Kupa fekvenyomóversenyről.

Tóth Gábor

A jól sikerült kunszentmártoni verseny után. Balról Csonka Gábor, Antal Zsolt, Kutnyánszki Márk és Barabás Dávid Fotó: Szombathelyi Gladiátorok SE

Az idei év első komolyabb mezőnyt felvonultató hazai versenyének, a III. Alföldi Betyár Kupa fekvenyomóversenynek Kunszentmárton adott otthont. A nemrégiben alakult Szombathelyi Gladiátorok SE négy sportolóval nevezett az erőpróbára: Barabás Dávidnak és Antal Zsoltnak elsősorban a szezonra való ráhangolódás volt célja, míg Csonka Gábor és Kutnyánszki Márk most tette először próbára magát versenykörülmények közepette.

Barabás Dávid (-100 kg, open) remekül versenyzett, 192,5 kilóig jutott, ezzel aranyérmet nyert kategóriájában. A vállsérüléssel bajlódó Antal Zsolt (-110 kg, masters) először 165, majd 180 kg-ot nyomott, harmadjára a 185 kg már nem sikerült, de így is az első helyen végzett. Csonka Gábor (-110 kg, masters) a 140 kg-ot második fogásra teljesítette, majd sikerült a 147,5 kg is kinyomnia, az előkelő negyedik helyen végzett. Kutnyánszki Márk (-100 kg, open) 130, 135, végül 140 kg-os gyakorlatokatt mutatott be, ez a teljesítmény pedig az ötödik helyre volt elég.

A jól sikerült kunszentmártoni verseny után. Balról Csonka Gábor, Antal Zsolt, Kutnyánszki Márk és
Barabás Dávid Fotó: Szombathelyi Gladiátorok SE

– Az eredményekkel is elégedett vagyok, de elsősorban felmértük, hogy a szezon elején hol tartunk, milyen formában vagyunk, miben kell javulnunk – értékelt az erőemelőket és fekvenyomókat felvonultató Szombathelyi Gladiátorok SE vezetője, egyben versenyzője, Antal Zsolt. – Az elkövetkező időszakban aztán alaposan besűrűsödik a programunk. Dáviddal most hétvégén az osztrák bajnokságban tesszük próbára a tudásunkat, az erőnket. Továbbá két juniorkorú versenyzőnkre is komoly faladat vár: Kiss Márk és Kártyás Patrik ugyanis hamarosan egy budapesti versenyen mutatkozik be. Dolgozunk tovább, bízva abban, hogy jönnek majd a szép eredmények.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában