Kosárlabda

2019.04.09. 20:25

Folytatódik a bajnokság – A Jászberényt fogadja a Falco

Az NB I-es férfikosárlabda-bajnokság felsőházi középszakaszának nyitómérkőzésén a jó formában lévő Falco-Vulcano Energia KC Szombathely szerdán 18.30-kor a remek szezont futó Jászberényt látja vendégül.

Tóth Gábor

Három kulcsember.Balról Reddic, Govens és Váradi

Fotó: Unger Tamás

A Falco a harmadik, a Jászberény pedig a negyedik helyen zárta az alapszakaszt – a két közvetlen rivális egyaránt 17 győzelmet, kilenc vereséget számlál. Mindkét csapat jó formában van, a Berény önbizalom-növelő diadallal, a Szolnok legyűrésével (80-79) zárta az alapszakaszt, míg a Falco zsinórban négy győztes meccset (Kecskemét, Jászberény, Szeged, TF) tudhat maga mögött. A szombathelyi gárda idegenben kikapott soros ellenfelétől (67-73), hazai pályán viszont simán verte (78-55) – utóbbi mecset pedig nem is olyan régen, március 23-án rendezték.

Három kulcsember.Balról Reddic, Govens és Váradi
Fotó: Unger Tamás

A felek februárban is összefutottak: a Magyar Kupa elődöntőjében a Falco elgázolta riválisát (96-70).

– Az alapszakaszban elért harmadik helyünkkel nem lehetünk elégedetlenek, ugyanakkor némi hiányérzet azért van bennem – jelezte Gasper Okorn, a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely mestere. – Talán többet is kihozhattunk volna magunkból, de el kell ismernem, hogy a Körmend és a Szolnok többet mutatott nálunk. A 2019-es esztendőben csak egyetlen nagy hibát vétettünk a bajnokságban, amikor 17 pontos előnyről hosszabbítás után kaptunk ki Zalaegerszegen. A többi vereségünk alkalmával általában megérdemelte a győzelmet az ellenfelünk. És természetesen a kupadöntő is rossz emlék. De a lényeg az, hogy maradt még bennünk tartalék, tudjuk, hogy tudunk ennél jobban, eredményesebben teljesíteni. És ezt megpróbáljuk bizonyítani a folytatásban – erre van még nyolc meccsünk a középszakaszban!

Most az a feladatunk, hogy védjük a harmadik helyünket. És fél szemmel figyeljük, hogy hogyan teljesít az előttünk álló két csapat. Ha csak szemernyi esélyünk is mutatkozik az előrelépésre, azt meg fogjuk ragadni. A Jászberény remek csapat, nagyszerű szezont fut, feldobott állapotban érkezik hozzánk, és olyan nagy nyomás azért nem lesz rajta – vagyis veszélyes ellenfél. Az elmúlt hetekben, hónapokban kétszer is játszottunk ellenük, mindkétszer győztünk, frissek az emlékek. De ez most egy teljesen másik mérkőzés lesz – a kupában fáradt volt ellenfelünk, a két héttel ezelőtti bajnokin pedig több hiányzója is volt. Az első perctől koncentrálnunk kell, megpróbálunk sokat futni, erős tempót diktálni, és agresszív védekezést várok a csapatomtól. Nem szabad hagynunk, hogy a sok rutinos játékost felvonultató Jászberény a saját stílusában, a saját tempójában kosarazzon. A sérültjeink, Perl Zoltán és Stefan Balmazovic az elmúlt időszakban pihenőt kaptak, használt a szünet, most már bevethetők. Nagyon fontos, hogy győzelemmel nyissuk a középszakaszt, egy siker nagy lökést adna a folytatásra, ennek megfelelő hozzáállást várok el a fiúktól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában