Röplabda

2019.04.11. 21:09

Kikapott a Haladás Kaposváron – a somogyiak már biztosan extraligások

Kikapott a Hungast-Haladás Szombathely női röplabdacsapata a Kaposvár vendégeként az Extraliga kvalifikációs körének 7. fordulójában – így egyelőre a somogyiak biztosították be első osztályú tagságukat.

Horváth Erika

Sophie Wallner biztos pontja volt a Haladásnak

Fotó: Horváth Balázs

1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem-Hungast Haladás Szombathely 3:1 (-21, 21, 22, 23). – Kaposvár, 350 néző, női röplabda kvalifikáció az Extraligáért, vezette: Vári, Tillmann.

Kaposvár: Szűcs, Leidgeb, Cesljar, Iricanin, Vacsi, Miklai. Csere: Héri (liberó), Császár, Horváth A., Harmath. Vezetőedző: Sasa Nedeljkovic.

Haladás: Wallner, Kinser, Cicic, Miranda, Asceric, Takács. Csere: Lojen, Reljic, Bokor, Kolada. Vezetőedző: dr. Mucsi Péter.

Wallner két ásznyitásától vett lendületet a Haladás, amely aztán a hálónál és a mezőnyben is magabiztos volt, gyorsan 2-7-et mutatott az eredményjelző. 5-12-nél a kaposváriak már a második idejüket is kikérték. A szombathelyiek azonban továbbra is tudatosan, jól játszottak, és már nyolc ponttal is előbbre jártak (7-15) – a támadásban is remeklő Wallner és a csapatát a védekezésben óriási kunsztokkal segítő liberójátékos, Lojen sokat tett ezért. A túloldalon Miklai tartotta a frontot, és lassacskán elkezdtek zárkózni a hazaiak. Ekkor már hibák is csúsztak a zöld-fehérek játékába, de a játszmagyőzelmüket nem tudták veszélyeztetni a somogyiak (21-25).

Sophie Wallner biztos pontja volt a Haladásnak
Fotó: Horváth Balázs

A második szettet nagy elánnal kezdték a hazaiak (3-0), de jó sáncokkal egyenlített a Haladás és 6-7-nél a vezetést is átvette. Sajnos nyitásfogadási hibák miatt megakadt a jó sorozat, és a Kaposvár 15-10-es előnybe került. Öt pontnál nagyobbra már nem engedte nyílni az ollót a Haladás, sőt, 21-21-nél egyenlített is. De az addig gyengélkedő Iricanin a finisre összekapta magát (25-21).

Nagyon-nagyon szoros, kiegyenlített, de elég sok hibával tarkított játékot hozott a harmadik játékrész. Bár a Haladásnál a szélen leginkább csak Wallner tudott élni, két pontnál nagyobb különbség egyetlen pillanatban, csak a játszma végén volt a két csapat között – Szűcsász nyitását követően (25-22).

A negyedik játszmában 6-2-nél feladót cserélt Mucsi Péter. Koladának sikerült is új lendületet adni a csapatának, 8-8-nál egyenlített a Haladás. Innentől megint csak fej fej melletti játék következett, de hárompontos előnybe ezúttal a vendégek kerültek (14-17). Időkérésük után a kaposváriaknak sikerült egyenlíteni (18-18), de még 23-23-nál is együtt állt a két csapat. Végül Iricaninék örülhettek (25-23) – egyrészt a győzelemnek, másrészt annak, hogy ezzel három fordulóval az osztályozós kör vége előtt bebiztosították extraligás tagságukat.

A Haladásnak még várni kell erre a legközelebbi győzelméig – remélhetőleg csak egy hetet. Jövő pénteken a még nyeretlen Balatonfüred jön Szombathelyre.

Dr. Mucsi Péter: – Nagyon jól kezdtünk, a második szettben nyitásfogadási hibák miatt akadt meg a szekerünk. Ezután Mirandát már nem tudtuk megjátszani rendesen – ez kulcsmomentuma volt a mérkőzésnek. Onnantól csak kapaszkodtunk, partiban is voltunk, de a végjátékokban valami mindig kizökkentette a csapatot. Remélem, a Füred ellen nagyobb önbizalommal és kevesebb hibával játszunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában