Menetel az SZKKA II.

2019.04.09. 21:38

Megyei rangadót nyert a vendég Celldömölk ellen a Bük

Az NB II-es női kézilabda-bajnokság 18. fordulójában fontos meccset nyert az SZKKA II., megyei rangadón diadalmaskodott a Bük a Körmend ellen, győzött a Sárvár is, a CVSE viszont kikapott.

Tóth Gábor

Hornyák Bernadett hat góllal járult hozzá az SZKKA U22 fontos győri diadalához

Fotó: Unger Tamás

Győri Audi ETO KC U22– Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia U22 33-40 (16-16). – Győr, 100 néző, NB II-es női kézilabda-mérkőzés, vezette: Gáspár, Vörös.

SZKKA: Lugosi – Csire 4, Horváth P. 2, Pődör R. 3, Hornyák 6, Moutsogianni 5, Udvardi 12. Csere: Gadányi, Pődör B. 4, Lakatos, Farkas, Bozzai, Szuhogyi 3, Szmolek A, Molnár 1. Edző: Pődör Zoltán.

Szinte bajnoki döntőt vívtak a felek, hiszen a második fogadta az elsőt. Már az elejétől hajtós, színvonalas meccset vívtak a csapatok. Hol az egyik, hol a másik oldalon volt az előny, a szünetben egált mutatott az eredményjelző. A második félidőben is folytatódott a küzdelem, aztán az SZKKA leszakította ellenfelét, öt góllal meglépett – de a Győr nem adta fel, felzárkózott. Ám az erős tempót csak a második játékrész feléig bírta a házigazda, innentől kezdve az SZKKA fokozatosan fel­őrölte ellenfelét, és végül biztos, megérdemelt győzelmet aratott.

 

Hornyák Bernadett hat góllal járult hozzá az SZKKA U22 fontos győri diadalához
Fotó: Unger Tamás

Büki TK–Körmendi DMTE 37-25 (17-12). – Bük, 150 néző, NB II-es női kézilabda-mérkőzés, vezette: Gréczi, Koltai.

Bük: Márkus – Guttyán 11, Pukler 9, Szabó R. 2, Szabó N. 4, Baranyai 2, Cseledi 2. Csere: Szalai N. (kapus), Marton 1, Szabó D. 6, Megyeri, Kelemen, Bősze, Zakariás. Edző: Bölöni Roland.

Körmend: Dudora – Huszár 4, Adorján 3, Faragó 7, Zsiga 4, Török 2, Cser 2. Csere: Anek (kapus), Horváth D., Kiskós 3, Szalai L., Somlai, Herczeg. Edző: Varga Andrea, Kiskós Kitti.

A vendégek kezdtek jobban (0-3), aztán fordított, átvette az irányítást a Bük (6-3). A Körmend igyekezett lassítani a tempót, sokáig vezetgette a támadásokat, így aztán nem alakult ki nagy különbség a szünetre. Azonban a folytatásban, ahogy haladt előre a mérkőzés, úgy nyílt az olló a két csapat között, s a végére már csak a különbség mértéke volt kérdéses. Biztosan, megérdemelten nyert a Bük.

Bölöni Roland: Gratulálok a csapatomnak. Örülök a fegyelmezett játéknak, végre azt kaptam vissza a mérkőzésen, amit gyakoroltunk.

Kiskós Kitti: Gratulálok a hazai csapatnak. Sajnos mi főleg védekezésben éreztük meghatározó játékosaink hiányát. Dolgozunk tovább, hogy a hibáinkat kijavítsuk.

Celldömölki VSE-Vulkán Fürdő–VKL SE Győr 33-35 (14-16). – Celldömölk, 100 néző, NB II-es női kézilabda-mérkőzés, vezette: Poller, Szűcs.

CVSE: Bognár – Szomorkovits A. 7, Szomorkovits L. 13/7, Kazári 2, Sebestyén 5, Bagics, Szecsődi 3/2. Csere: Pongrácz, Geiger, Balogh V., Füzfa, Málovics 3, Szalai, Szélesi. Edző: Salamonné Csótár Adrienn.

Tavaly még NB I/B-ben játszó ellenfelet fogadott a CVSE. A celliek jól kezdtek, majd a vendégek percei következtek. De a hazaiak nem hagyták magukat, tartották a tempót a vendégekkel. A csapatok fej fej mellett haladtak a nagy iramú mérkőzésen. A második játékrész is hasonlóan nagy küzdelmet hozott. A VLK SE meglépett (34. perc: 20), de a motivált Celldömölk fordított (45. perc: 26-25). A lendületben lévő hazaiakat egy vitatható büntető és egy szintén kétséges kiállítás törte meg, így a hajrában kicsikarta a győzelmet a Győr.

Komárom VSE – Sárvárfürdő Kinizsi 26-36 (15-20). – Komárom, 50 néző, NB II-es női kézilabda-mérkőzés, vezette: Pál, Tóthpál.

Sárvár: Varga – Peitli 8, Soós 5, Jenőfi 5, Cser 5, Doncsecz 3, Kokas 6. Csere: Bokor, Vajda 3, Dávid 1, Marton 1, Horváth E. Horváth D. Barabás, Farkas L. Edző: Rozmán Gergő.

A sereghajtóhoz látogatott a Sárvár. Nagy iramban, váltott gólokkal kezdődött a meccs. Aztán a vasi gárda rendezte a védekezését, előnybe került – a szünetben már öt góllal vezetett. A második félidő elejét alaposan megnyomta a Sárvár, ellépett tíz góllal, itt el is dőlt a mérkőzés. A folytatásban sárvári oldalon mindenki pályára lépett. Érdekesség, hogy a játékvezetők furcsa felfogása miatt 15 kiállítás és 15 büntető volt a mérkőzésen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában