Két sakksiker a végére

2019.05.01. 20:02

A Haladás VSE III. és a Sárvári Sakk Club is nyert

Az NB I/B-s és NB II-es sakkcsapatbajnokság zárófordulójában a Haladás VSE-Infraplan III. és a Sárvár is nyert.

PA

szentgotthárdiák sakkozója, Jernej Buzeti (jobbról) nyert, csapattársa, Makk Róbert (balról) remizett Fotó: Unger Tamás

Véget ért az NB I/B-s és az NB II-es sakkcsapatbajnokság is. A NB I/B 12 csapatos Charousek csoportjában a Haladás VSE-Infraplan II. a harmadik, a Szentgotthárd-Alsószölnök a hetedik helyen végzett. Az NB II. Széchenyi csoportjában a Haladás III. az ötödik, a Sárvár a hatodik, a Herény az utolsó, tizedik helyen zárt. Elképzelhető, hogy lesz olyan csapat, amely nem vállalja a következő idényben a szereplést, így ebben az esetben a herényiek is maradhatnak az NB II-ben.

Viadukt Biatorbágy–Haladás VSE-Infraplan II.

8,5-3,5. – Biatorbágy, NB I/B-s sakkcsapatbajnoki mérkőzés.

A szombathelyiek tartalékosan ültek asztalhoz, ennek ellenére több szoros partit is vívtak. A játék képe alapján a különbség túlzott. Győzött: Sárdy, Magyar. Remizett: Farkas, Kiss A., Kristic.

Szentgotthárd–Alsószölnök TSE-Tungsram-Aqua­profit Nagykanizsa II. 6-6. – Szentgotthárd, NB I/B-s sakkmérkőzés.

A szentgotthárdiak nem a legerősebb összeállításban várták az utolsó fordulót, sok volt a hiányzójuk. A két együttes így közel azonos játékerőt képviselt, a vasiak a partik képe alapján győzelmet szalasztottak el. Győzött: Makk N., Kurcsics E., Buzeti, Nagy K. Remizett: Gjuran, Takács, Makk R., Kovács B.

szentgotthárdiák sakkozója, Jernej Buzeti (jobbról) nyert, csapattársa,
Makk Róbert (balról) remizett Fotó: Unger Tamás

Ezüst Huszár SE–Arborétum-Herény SE 9-1. – Veszprém, NB II-es sakkmérkőzés.

Betegségek miatt a heré­nyiek csak tíz emberrel utaztak el, ennek ellenére tisztességgel helytálltak. Remizett: Finy, Szalay.

Tapolca VSE–Haladás VSE-Infraplan III. 4-8. – Tapolca, NB II-es mérkőzés.

Mindkét csapat tartalékos volt, a vasiak váratlan, bravúros győzelmet arattak. Győzött: Gaál, Borhy, Péchy, Petróczy, Farkas, András. Remizett: Varga, Babos, Hajdú, Király.

Sárvári Sakk Club SE–Széchenyi ESE II. 6,5-5,5. – Sárvár, NB II-es sakkmérkőzés.

A sárváriaknál sok fiatal szerepelt, nyolc saját nevelésű játékosuk is asztalhoz ült. Kiélezett mérkőzésen a hazaiak jól hajráztak, utolsó három meccsüket megnyerve megszerezték a győzelmet. Győzött: Ódor, Zsíros, Szép, Pethő.

Remizett: Smidéliusz, Balka, dr. Láng, Szokolszky, Szabó M.PA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában